StoryEditorOCM
Županijapompeova bolest

Djevojčica Ella iz Vodica teško je bolesna i treba našu pomoć: ‘Pomozimo našem ditetu da diše, dajmo Elli nadu‘

Piše šibenski.hr
15. prosinca 2023. - 19:50

Najveća je želja svakog roditelja da dobije živo i zdravo dijete i da se nikada ne razboli, da ima sretno djetinjstvo, mladost i da bude sretno i zdravo cijeli svoj život. Ali život je nemilosrdan i ne bude uvijek onako kako želimo i kako zaslužuje svako dijete. Vodičanka Ella jedno je od djece koje treba našu pomoć.

- Naša mala sugrađanka Ella Ivas Mrković, naše Vodiško dite rođena je s teškom neizlječivom Pompeovom bolesti, rijetka po život i opasna neuromišićna bolest koja implicira dosta teškim simptoma - veliki stupanj oštećenja vida, poteškoće disanja, oštećenje kralježnice i niz drugih poteškoća.

Mada je njeno djetinjstvo potpuno drukčije od djetinjstva njenih vršnjaka, Ella je okružena neizmjernom ljubavlju i brigom svojih samozatajnih i požrtvovnih roditelja. Ali Silva i Tome ne mogu i ne smiju u svojoj teškoj situaciji biti sami! Elli je neophodan aparat za pomoć u disanju, koji će joj olakšati njenu i tako već jako tešku situaciju.

Riječ je o neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, generatoru zračnih impulsa namijenjen čišćenju dišnih puteva koristeći tehnologiju visokofrekventnih oscilacija stijenki prsnog koša, medicinski uređaj koji poboljšava izglede kod kronične respiratorne infekcije, poboljšava kvalitetu života - objavio je Crveni križ Vodice na svojoj Facebook stranici, pokrenuvši tako humanitarnu akciju ‘Ella, dišemo s tobom‘.

Podaci za uplatu donacija

Primatelj: GDCK Vodice, Obala Juričev Ive Cota 9, 22211 Vodice

IBAN: HR5723600001503351128

Model: HR 00

Poziv na broj: datum uplate

Opis plaćanja: donacija "Ella, dišemo s tobom"

Za uplate iz inozemstva SWIFT BIC: ZABAHR2X (kada se uplate vrše iz inozemstva swift/bic podaci povezani su sa -: Zagrebačka banka d.d., 10000 Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića 10 (članica Unicredit group)

Osim uplatom na račun donirati možete i putem kutija za prikupljanje donacija, a koje se nalaze na sljedećim lokacijama:

Adventske kućice 

Vinarija Birin, Pasarela Cateringdelishop, Tri piruna, Hermanos.

Ostale lokacije 

Gradska knjižnica Vodice, Foto studio Bach, Darovni dućan Fjok, Caffe bar Centar, ljekarna Baranović, Leć Vodice, Frizerski salon Ana Olympia Vodice.

Akciju podržavaju i Osnovna škola Vodice, Osnovna škola Čista Velika i Dječji vrtić Tamaris

Trajanje humanitarne akcije: od 15.12.2023. do 13.03.2024. godine.

30. travanj 2024 01:22