StoryEditorOCM
ŽupanijaČista Velika

Djeca će guštati na novom igralištu vrtića "Tamaris" na novoj umjetnoj travi i igralima

Piše Šibenski.hr
19. svibnja 2024. - 09:41

U Čistoj Velikoj ubrzo započinju radovi na modernizaciji igrališta dječjeg vrtića “Tamaris”. Projekt vrijedan 65.000 eura obuhvaća postavljanje nove trave i opremanje igrališta suvremenim igralima prilagođenim djeci od jedne do 14 godina.

Igralište će na površini od otprilike 200 četvornih metara dobiti novu zaštitnu antistres podlogu, dok će ukupna površina igrališta iznositi oko 370 četvornih metara. Planirani radovi uključuju uklanjanje starih igrala i podloga, kao i izvođenje potrebnih građevinskih radnji. Osim igrala, postavit će se i parkovne klupe te koševi za smeće.

Na igralištu će biti postavljeno pet novih igrala, uključujući veliko i malo kombinirano igralo, njihalice za jedno ili dvoje djece, ljuljačku i vrtuljak. Sva igrala izrađena su prema najvišim standardima sigurnosti i kvalitete uz poštivanje europskih normi.

Poticajno okruženje

Završni sloj podloge sastojat će se od lijevane gume i dekorativne umjetne trave, dok će se na kritičnim pozicijama postaviti pojačani slojevi za dodatnu sigurnost.

Projekt također obuhvaća očuvanje postojeće vegetacije te integraciju igrališta s okolišem bez oštećenja okolnih objekata ili vegetacije. Urbanom opremom, kao što su klupe i koševi, pridonijet će se estetici i funkcionalnosti prostora, a sve je osmišljeno tako da ne ometa pristupačnost igrališta.

Iako igralište nije posebno prilagođeno za djecu s poteškoćama u razvoju, prilaz je uređen tako da osigurava laku dostupnost gorenjem platou igrališta.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Tamaris, Tina Valerija Storić, izrazila je entuzijazam za ovaj projekt.

- Radujemo se početku radova i uvjereni smo da će novo igralište pružiti našim mališanima sigurno i poticajno okruženje za igru i razvoj. Ovaj projekt znatno će obogatiti naš vrtić i pridonijeti kvaliteti odgojno obrazovnog procesa – kazala je Storić.

Modernizacija igrališta dječjeg vrtića “Tamaris” u Čistoj Velikoj pridonijet će kvalitetnijem i sigurnijem okruženju za igru i razvoj djece, što čini ovaj projekt izuzetno važnim za lokalnu zajednicu.

02. lipanj 2024 14:01