StoryEditorOCM
Županijado daljnjega...

Blagdanska ‘čestitka‘ iz HŽ-a: Drnišani i Kninjani ostaju bez noćnog vlaka za Zagreb

Piše Šibenski.hr
24. prosinca 2020. - 15:42

Zbog epidemije bolesti covid-19 i velikog smanjenja broja putnika, kako javljaju iz HŽ Putničkog prijevoza , od Božića, 25. prosinca smanjuje se broj željezničkih linija u čitavoj Hrvatskoj.

Ono što je za stanovnike Šibensko-kninske županije bitno jest da se do daljnjega ukida noćna poruga iz Splita za Zagreb - prijevoz koji su često koristili baš žitelji Knina, Drniša i okolice. Također, nema više ni zamjenskih autobusa na relaciji Knin  - Zadar - Knin.

"Izmjene u voznom redu obuhvatit će oko 16 posto usluge, a odnose se na vlakove s malim brojem putnika. Od ukupno 821 vlaka izmjene se odnose na 134 vlaka u unutarnjem prijevozu, od kojih 76 privremeno neće voziti, 18 vlakova vozit će na skraćenoj relaciji, a 40 vlakova skratit će razdoblje prometovanja. Uz to, od 25. prosinca neće voziti ni zamjenski autobusi na relaciji Knin – Zadar – Knin. 

Od uvođenja online nastave u srednjim školama izmijenjen je vozni red 59 vlakova namijenjenih prijevozu učenika, od kojih 47 vlakova ne vozi, a 12 vlakova vozi na skraćenoj relaciji. Izmjene će biti na snazi do početka nastave u drugom polugodištu", stoji u priopćenju iz HŽ-a.

Sve detaljne izmjene u prometovanju vlakova možete pogledati OVDJE.

28. svibanj 2024 03:20