StoryEditorOCM
ŽupanijaMartinje

Ako kušate mlado vino i sjednete za volan pripazite i na policiju; Evo gdje i kada će "plavci" biti na šibenskim cestama

Piše Šibenski.hr
9. studenog 2018. - 10:57

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta Martinja (nedjelja, 11.studenoga), a koji će se obilježavati tijekom cijelog, u policiji očekuju povećan broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića .

- Obzirom na navedeno, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija će, sukladno dosadašnjim iskustvima u tom vremenu poduzimati pojačane mjere preventivno represivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima na samo Martinje, te u dane vikenda prije i poslije „Martinja“, odnosno s petka na subotu, sa subote na nedjelju i s nedjelje na ponedjeljak- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko- kninske policije.

Osim toga na našem području će se u noći s 10. na 11. studenoga u vremenu od 23 do 5 sati intenzivnije provoditi ciljana preventivno-represivna akcija usmjerena na suzbijanje prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača, doznaje se u šibensko- kninskoj policiji.

- U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i a prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju- ističe Kosor.

Iz policije napominju da su, i pored upozorenja vozačima da će se u ove dane provoditi pojačane preventivno represivne mjere, tijekom „Martinja“ prošle godine na našem području kroz kontrolu 302 vozača, zatekli njih 27 da pod utjecajem alkohola i 6 da pod utjecajem droga upravljaju vozilima, kojom prilikom je zabilježena najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2.60 g/kg.

- Napominjemo da su alkoholizirani vozači na našem području u proteklih deset mjeseci skrivili 85 prometnih nesreća od kojih 4 s poginulim i 41 s ozlijeđenim osobama, od kojih 20 takvih prometnih nesreća su skrivili alkoholizirani mladi vozači- zaključila je Kosor.

04. svibanj 2024 18:08