StoryEditorOCM
ŽupanijaU noći sa subote na nedjelju

Akcija pojačanog nadzora alkoholiziranih i drogiranih vozača: Promet će kontrolirati maksimalni broj policijskih službenika

Piše šibenski.hr
7. lipnja 2019. - 15:25

U noći s 8. na 9. lipnja, odnosno sa subote na nedjelju, između 23 i 5 sati na našem području će se provoditi ciljana preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko- kninske.

Kako su istaknuli u policiji, tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola i droga.

- Na nužnost ovakvih ciljanih akcija u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji prema kojima su u proteklih pet mjeseci na našem području vozači pod utjecajem alkohola  uzrokovali 26 prometnih nesreća, od kojih 1 s poginulim osobama, 8 s ozlijeđenim osobama i 17 prometnih nesreća s materijalnom štetom- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko- kninske policije.

04. svibanj 2024 07:48