StoryEditorOCM
Šibenikoptužnica otkriva

Židovski biznismen kupio tvrtku za jednu kunu, pa uz pomoć domaćih izvukao pola milijuna kn. Ovako su potkradali šibenski TLM...

Piše Vladimir Urukalo
23. ožujka 2024. - 18:11

Više od dvije godine nakon što je napisana i predana sudu, optužnica ŽDO-a Šibenik protiv bivšeg vlasnika šibenskog TLM-a zbog "muljaža" i izvlačenja novca iz tvrtke, napokon je javno ugledala "svjetlo dana". U optužnici su se našli Marijan Stričević (56) iz Beograda (svojedobno poznat kao jedan od savjetnika izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka u Agrokoru - op.a.), zatim Igor Chamis, 68-godišnji državljanin Izraela ruskog podrijetla te 74-godišnji umirovljenik iz Šibenika Živko Lakoš.

Istraga je krenula još u travnju 2018. godine, no bila je prekinuta jer je Chamis bio nedostupan. Optužnica Stričevića se tereti da je od 24. veljače do 1. srpnja 2015. godine kao tadašnji član uprave i direktor "TLM Holding d.o.o." sa Chamisom koji je bio jedini član društva "TLM Holding", dogovorio izvlačenje preko pola milijuna kuna iz firme. Prvo su se dogovorili sa Loranom Pejčinoskim, direktorom i suvlasnikom firme "Euris Handel GmbH" koja je ranije bila vlasnik TLM Aluminiuma d.d., da ovaj u ime duga kojeg je "TLM Aluminium" imao prema "Eurisu", početkom travnja 2015. na račun "TLM Holding d.o.o." uplati 100 tisuća eura.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

25. travanj 2024 23:49