StoryEditorOCM
Šibenikotišlo u zemlju

Zbog oštećenja spremnika goriva centralnog grijanja iz šibenskog kazališta iscurilo više od dvije tisuće litara loživoga ulja

Piše Branimir Periša
25. siječnja 2021. - 13:06

Nakon više od 20 godina, izgleda da je došao kraj rezervoraru nafte za centralno grijanje HNK u Šibeniku. Kazalište je naime, na gubitku od 2-2,5 tisuće litara prema gruboj procjeni ravnatelja Jakova Bilića.

Po svemu sudeći, gorivo je isteklo u zemlju zbog oštećenja spremnika zapremnine 10 tisuća litara koji se iz nekih razloga probio. Što je točan uzrok - korozija ili kakvo drugo oštećenje, ustanovit će radnici specijalizirane splitske tvrtke i danas rade na tome. 

-Zvono za uzbunu oglasilo se prije tri dana, kada smo primijetili da za grijanje odlazi enormna količina goriva, nekoliko puta veća od uobičajene, govori Bilić. Rezervoar postavljen ispod pločnika kod Kazališne kavane je podsjeća, promijenjen za posljednje zamašne obnove kazališne zgrade 1999. godine. 

S obzirom na srezani proračun HNK zbog epidemije koronavirusa, nabavka novog spremnika, ukoliko se pokaže da se oštećenje ne da popraviti, Jakovu Biliću neprilika je 'od koje boli glava', kazao je. Dodao je da će javnost o svemu biti obaviještena u posebnom izviješću, dočim se utvrde točne okolnosti gubitka goriva. 

{onnetworktv}{/onnetworktv}

19. travanj 2024 06:30