StoryEditorOCM
Šibenikgradonačelnik zahvalio

Zapovjednik šibenskih vatrogasaca otkrio kako je jedan njihov pripadnik ipak teže ozlijeđen- ima prijelom ruke

Piše Šibenski.hr
14. srpnja 2023. - 12:13

Gradonačelnik Željko Burić u pratnji zamjenika Danijela Milete, ujedno načelnika Stožera civilne zaštite Grada Šibenika, posjetio je jutros prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grebaštica gdje se susreo s tamošnjim vatrogascima i zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimirom Miloševićem.

Veliki požar koji je buknuo jučer u Grebaštici oko 11 sati, zahvaljujući nadljudskim naporima vatrogasnih snaga, jutros je stavljen pod kontrolu. Zapovjednik JVP Šibenik izvijestio je kako je na požaru bilo angažirano 160 vatrogasaca te nikad više zračnih snaga, a opožareno je oko 600 hektara površine.

- Cijelu noć smo dežurali kako se požar ne bi ponovno aktivirao. Vatra je jučer zahvatila kuće u Grebaštici, izgorjelo je nekoliko automobila, fasada i krovova, na sreću bez ljudskih žrtava. Ozlijeđena su tri vatrogasca, od čega jedan teže, ima prijelom ruke.

Nadamo se kako će nam vremenski uvjeti u poslijepodnevnim satima ići na ruku te da se vjetar više neće dizati“, kazao je Milošević.

Gradonačelnik Željko Burić zahvalio je zapovjedniku na detaljnom izvješću, a svim vatrogascima na iskazanim naporima.

- I ovaj put ste pokazali profesionalnost i visoku razinu spremnosti te je požar, s obzirom na okolnosti, u relativno kratkom vremenu stavljen pod kontrolu. Hvala vam na iznimnom angažmanu u zaštiti prije svega ljudskih života, potom i imovine. Vašim ozlijeđenim kolegama želim brz oporavak uz želju da se ovakvi nemili prizori više ne ponove- poručio je gradonačelnik.

29. travanj 2024 07:57