StoryEditorOCM
ŠibenikRoditelji ne brinite se

U srpnju i kolovozu dežurni su vrtići na Vidicima i Građi te privatni u Ražinama, Njivicama i na Šubićevcu

Piše Katarina Rudan
22. lipnja 2017. - 17:19

Roditelji djece koja pohađaju dječje vrtiće u gradu Šibeniku, bilo gradske ili privatne, ne moraju se brinuti tko će im ovog ljeta, dok oni zarađuju kruh svoj svagdašnji, čuvati djecu. Organiziranje rada u vrtićima tijekom srpnja i kolovoza već je, kako kažu ravnateljice ustanova, uhodana praksa.
 

Provedena anketa


S roditeljima se kroz lipanj provede anketa kako bi se doznao broj djece koja će pohađati vrtić, hoće li u vrtiću biti jedan ili obadva ljetna mjeseca, pa se prema iskazanim potrebama organizira takozvane dežurne vrtiće. Grad Šibenik je osnivač dviju predškolskih ustanova, "Šibenska maslina" i "Smilje", a u gradu djeluje nekoliko privatnih te vjerski vrtić koji također rade tijekom ljeta.

- U ustanovi "Šibenska maslina" za vrtić i jaslice prijavljeno je stotinjak djece u srpnju te nešto manje u kolovozu, oko 80.
Ljetni vrtić – kako ga nazivamo – ove je godine kao i prošle DV "Vidici" gdje je i naša centralna kuhinja, uprava i članovi Stručno razvojne službe. Vrtić radi kao i u ostalom dijelu godine od 6.30 do 16.30 sati - kaže ravnateljica Maja Gulin te dodaje da nemaju smjenski rad. Naime, kod razdvajanja, do prije dvije godine jedne ustanove Gradski vrtići Šibenik, smjenska skupina djece pripala je novoosnovanom vrtiću "Smilje".

- Provodili smo anketu s roditeljima treba li im smjenski vrtić i kako se javilo samo dvoje roditelja, što je nedovoljno za formiranje skupine, uputili smo ih u DV "Smilje" - veli Gulin. Njezina kolegica iz Dječjeg vrtića "Smilje" Gorana Rakić navodi da ovo ljeto u dežurnim objektima, vrtiću Građa biti oko 50 djece, te u jaslicama Tintilinić oko 45 mališana.
- Radit ćemo samo u prvoj smjeni pošto roditelji nisu iskazali potrebu, a tako je bilo i lani, za radom u drugoj smjeni - kaže Rakić.
 

Skradin i Tribunj


Ljeto spremno dočekuju i privatni dječji vrtići, među kojima su "Žižula" i "Osmjeh". Od pet vrtića na administrativnom području gradu Šibenika, koliko ih ima "Žižula", tijekom srpnja i kolovoza radit će dva.

- U vrtić u Ražinama dolazit će i djeca iz Sitnog Donjeg i Mandaline, a u vrtić u Njivicama i djeca iz Meteriza. Važno je naglasiti da će s djecom i dalje raditi odgojiteljice iz njihovih matičnih vrtića. Normalno će, u prvoj smjeni, raditi i naš vrtić u Skradinu u koji će dolaziti i djeca iz Dubravica, te vrtić u Tribunju, kaže ravnateljica i vlasnica "Žižule" - Zorana Ivić.

Tijekom ljeta u njezinim vrtićima bit će oko 250 djece, što je oko 70 posto od ukupnog broja polaznika. Već godinama tijekom ljeta, i to u vremenu od šest do 21 sat, radi šibenski privatni Dječji vrtić "Osmjeh".

- Naša djeca ljeti borave u centralnom vrtiću na Šubićevcu, što znači da će i djeca koja inače pohađaju vrtić na Meterizama, a ljeti im je potreban boravak u vrtiću dolaziti na Šubićevac - kaže Katja Ercegović iz "Osmijeha".

18. travanj 2024 13:21