StoryEditorOCM
Šibenikrješavanje problema

U Palacinu održan sastanak Zajednice studentskih centara: ‘Visoko obrazovanje je jedan od smjerova razvoja grada Šibenika‘

Piše šibenski.hr
19. listopada 2023. - 19:24

Sastanak Zajednice studentskih centara Republike Hrvatske održan je danas u Studentskom domu Palacin pod domaćinstvom Studentskog centra Šibenik.

Sastanku je nazočio i šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je u pozdravnom govoru istaknuo kako je Šibenik smišljeno krenuo sa sustavom visokog obrazovanje prije desetak godina, a danas već ima razvijen studentski život sa Studentskim centrom kao kralježnicom njihovih potreba.

- Visoko obrazovanje je jedan od smjerova razvoja grada Šibenika, uz gospodarstvo i turizam, ako uopće turizam možemo izdvojiti iz gospodarstva. Grad Šibenik materijalno i organizacijski pomaže i Studentski centar i Veleučilište u Šibeniku s jasnom namjerom da ono jednog dana postane sveučilište - poručio je gradonačelnik Burić.

Prisutne je pozdravio i dekan Veleučilišta u Šibeniku Ljubo Runjić te ravnateljica Studentskog centra Nikolina Čvorak Šego.

Zajednica studentskih centara je sporazumno udruženje svih studentskih centara u Hrvatskoj u cilju zajedničkog rješavanja problema vezanih uz njihove djelatnosti, a osobito u dijelu organizacije studentske prehrane, smještaja studenata, posredovanja u zapošljavanju studenata te zadovoljavanja kulturnih i sportskih potreba studenata.

image
/Grad Šibenik
image
/Grad Šibenik
26. lipanj 2024 10:54