StoryEditorOCM
ŠibenikMJEŠTANI NA NOGAMA

Sprema li se prosvjed? MO Brodarica izrazio nezadovoljstvo autobusnom linijom: ‘Svjesni smo da se trebalo odmah buniti...‘

Piše T. V.
13. travnja 2024. - 09:08

Mjesni odbor Brodarica na svojoj službenoj Facebook stranici još jednom je izrazio veliko nezadovoljstvo autobusnom linijom iz Brodarice prema Šibeniku koja je preusmjerena preko Ražina čime su, kako su naveli u objavi na toj društvenoj mreži, ostali zakinuti, tim više što veliki broj mještana koji rade u trgovačkom centru Dalmare, ovise o autobusu pa im je i prijevoz do posla postao veliki problem.

“Svjesni smo da se trebalo buniti odmah čim su direktnu autobusnu liniju iz Brodarice za Šibenik preusmjerili preko Ražina i samim time produžili vrijeme vožnje i zakinuli mještane Brodarice i Krapnja koji rade u TC Dalmare za prijevoz do posla. Od pamtivijeka ta linija ide direktno, tim više što naša dva mjesta imaju velik broj stanovnika, pogotovo onih kojima je autobus jedino prijevozno sredstvo, a to su djeca i umirovljenici.

Unatoč tome što je bilo vremena za to i znalo se kakav je plan, pobuna je izostala. U arhivima prijašnjeg saziva MO ne možemo naći nikakav trag da se išta poduzelo u vezi te problematike.

Isto tako, naši lokalni visoko pozicionirani mještani se nisu uključili i probali nešto poduzeti, nisu niti obavijestili mještane što im se sprema, a mogli su puno toga napraviti. Ne znamo zbog čega je došlo do devijacije autobusne linije i kome to ide u prilog, možemo samo nagađati, a sigurno znamo da našim mještanima sigurno ne ide.

Imali smo priliku čuti svakakve priče i teorije koje nećemo prenijeti, no nezavisni članovi vašeg Mjesnog odbora se nadaju da je to samo bila jedna probna ideja i da će razum pobijediti.

Još uvijek gajimo nadu da će gradske institucije dokazati Brodaričanima i Krapljanima da Brodaricu i otok Krapanj, koji administrativno pripadaju Gradu Šibeniku, uvažavaju i da im je stalo do kvalitete života stanovnika tih mjesta.

Puno toga je teško razumjeti, škola bez dvorane, ukidanje direktne autobusne linije, zanemarivanje našeg obalnog pojasa, loše stanje plaže i okoliša 10 mjeseci u godini... Možemo se zajedno pokrenuti za boljitak mjesta, neka svatko od nas bude kotačić napretka i prosperiteta. Vraćanje stare rute naše autobusne linije smatramo malim, ali značajnim korakom”, stoji u objavi koju potpisuje MO Brodarica.

29. travanj 2024 21:59