StoryEditorOCM
ŠibenikStudentske stipendije

Šibensko Veleučilište stipendira izvrsne, ali misli i na one slabijeg imovinskog statusa

Piše Marija Lončar
28. listopada 2020. - 13:42


I ove godine Veleučilište u Šibeniku (VUŠ) misli na svoje najbolje studente. Riječ je, naime, o stipendiranju studenata koji imaju minimalan prosjek ocjena od 4, 5 koji, a koji imaju još nekoliko dana da pošalju svoje prijave na natječaj kojemu rok istječe 2. studenog. Ova financijska potpora osigurana je za svega petero studenata, a ukupni iznos jedne stipendije iznosi 10 000 kuna za cijelu akademsku godinu. Ovogodišnji stipendisti bit će izabrani do početka prosinca, mjesec dana nakon završetka natječaja.

-Prijaviti se mogu redovni studenti stručnih studija našeg Veleučilišta s prebivalištem u Hrvatskoj. I to studenti druge i treće godine preddiplomskih stručnih studija te redoviti studenti specijalističkih diplomskih stručnih studija Veleučilišta koji su u prošloj akademskoj godini ostvarili najmanje 55 ECTS bodova i čiji je minimalan prosjek ocjena na razini studija do predaje zahtjeva 4,50 – navodi dekan VUŠ-a Ljubo Runjić.

No, Veleučilište ne pomaže samo svoje izvrsne studente. Već nekoliko godina stipendije se dodjeljuju i prema socijalnim kriterijima, odnosno osigurane su za studente slabijeg imovinskog statusa zbog čega je osnovana Zaklada za studente VUŠ-a.

U ovoj akademskoj godini takve će stipendije dobiti četvero studenata: troje koji pohađaju preddiplomski te jedan s diplomskog specijalističkog stručnog studija.

14. lipanj 2024 16:31