StoryEditorOCM
Šibenikdonacija privatnih osoba

Šibenska bolnica dobila novu vrijednu opremu: najviše koristi imat će najmlađi pacijenti

Piše Šibenski.hr
3. svibnja 2023. - 08:32

Donacijom privatnih osoba odjel otorinolaringologije Opće bolnice Šibensko - kninske županije dobio je uređaj za pedijatrijsku bronhoskopiju, stroboskop, bronho-fiberskop te rhino-laringoskop u ukupnoj vrijednosti 72.643,03 € (547.328,90 kn).

Donirana oprema služit će u redovnom radu odjela, ali i za hitne intervencije stranih tijela u dišnom sustavu. Aspiracija stranog tijela u dišnim putevima je hitno stanje. Najučestalija je u djece do treće godine starosti, a najčešće strano tijelo jesu dijelovi hrane. Pravovremena dijagnoza iznimno je važna jer smanjuje komplikacije i stopu smrtnosti. Zlatni standard za identificiranje stranog tijela u dišnim putevima je bronhoskopija.

- Navedeni uređaj još jedan je u nizu iskoraka u zanavljanju medicinske opreme u Općoj bolnici Šibensko – kninske županije, a ovim uređajem će našim pacijentima biti pružena kvalitetnija zdravstvena skrb, poglavito u segmentu hitnih stanja kod naših najmlađih pacijenata- kazali su u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije.

image

Šibenska bolnica dobila novu opremu

Facebook/Opća bolnica Šibensko-kninske županije
29. travanj 2024 19:09