StoryEditorOCM
ŠibenikDOBRE NAZNAKE

Šibenik u predsezoni bilježi sjajne brojke. U gradu je trenutno na tisuće turista, hoteli su puni, ugostitelji zadovoljni

Piše T. V.
31. svibnja 2024. - 18:57

U predsezoni je u Šibeniku ove godine 15 posto više dolazaka i noćenja. Trenutačno na šibenskom području boravi 3000 gostiju, a gradski hoteli izvrsno su popunjeni.

Šibenske kale napunili su gosti iz cijeloga svijeta. Impresivna arhitektura zove na istraživanje.

- Grad je divan, katedrala mi se baš sviđa. More, ovaj stari dio grada i trg su prekrasni, rekla je za HRT Jean, Francuska.

- Jako mi se sviđa ovdje. I prije smo bili u Hrvatskoj, u Dubrovniku. Sad smo došli u Šibenik, izjavila je Maria, Španjolska.

Nakon zimske pauze svi restorani otvorili su svoja vrata. U moru tradicionalnih osvježenje u gastronomskoj ponudi japanske su delicije koje privlače pozornost.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

- Imamo nešto skroz drugačije i možemo reći da smo praktički jedini u gradu koji rade tako nešto, a kvalitetno. Nas turisti obilaze jako često i radimo sjajno, poručio je Krešimir Glavina, vlasnik ugostiteljskog objekta.

Rade dobro i hoteli. Svibanjski gosti zadržavaju se dulje i češće biraju hotelski smještaj u srcu grada.

- Do sada ostvareni rezultati na nivou su prošle godine, a ono što nas čeka u budućnosti zapravo te najave za kasniji tijek sezone, nešto je bolje, recimo 10 posto u odnosu na prošlu godinu, rekla je Magda Lakoš Mioč, direktorica hotela.

Suvremeni turisti traže autentično iskustvo. Ovdje ga mnogi i pronalaze.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

- Bili smo već više puta, sviđa nam se i navratili smo na kavicu, izjavio je Valter, Slovenija.

Postao je Šibenik destinacija koja se ne propušta lako. U predsezoni broj dolazaka i noćenja porastao je za 15 posto

- Kvaliteta usluge veća je, imamo puno toga više za ponuditi nego lani, a i manifestacije su tu, tako da očekujem jednu dobru sezonu. Imamo negdje 3000 ljudi na području TZ-a grada Šibenika, poručio je Dino Karađole, direktor TZ-a grada Šibenika.

Kotrljaju se kuferi i izmjenjuju gosti koji najavljuju još jednu uspješnu turističku sezonu.

21. lipanj 2024 21:55