StoryEditorOCM
ŠibenikObrtnici nastavljaju tradiciju

Šibenčanima sutra dijele 1000 porcija bakalara, Kninjanima u subotu  rižot od plodova mora, a sve će se moći zaliti kuhanim vinom

Piše Katarina Rudan
21. prosinca 2017. - 13:27

Obrtnici Šibenika i Šibensko-kninske županije nastavljaju tradiciju staru četrnaest godina. I ove će godine, točnije u petak i subotu, građane Šibenika i Knina, te korisnike Caritasove pučke kuhinje u oba grada, obradovati porcijama bakalara, rižotom od plodova mora i kuhanim vinom.

- Iako Badnjak ove godine spada u nedjelju i nije zapovjedni post, našu tradiciju ne prekidamo. Sutra, u petak 22. prosinca, naše Šibenčane počastit ćemo s 1000 porcija bakalara i kuhanim vinom. Podjela bakalara bit će na Poljani, kod kazališta u 10.30 sati.

U subotu, 23.prosinca u 11 sati na Adventu u Kninu bit će dijeljeno 1000 porcija rižota od plodova mora i kuhano vino. Također, pučkim kuhinjama Caritasa u Šibeniku i Kninu u subotu ćemo dostaviti spremljeni bakalar kojeg će oni podijeliti svojim korisnicima, rekao nam je predsjednik županijske Obrtničke komore Joso Smolić.

Ukupno će šibensko-kninski obrtnici okupljeni u Ceh ugostitelja županijske Obrtničke komore i Udruženje obrtnika Šibenik spremiti oko 100 kilograma bakalara s 300 kilograma krumpira, te 30 kilograma kozica i pidoća s isto tpliko riže, te drugih dodataka.

Obrtnici pozivaju sve građane da im se pridruže sutra u Šibeniku te u subotu u Kninu te svim građanima, a posebno obrtnicima, žele sretne blagdane.




 

23. travanj 2024 20:26