StoryEditorOCM
ŠibenikBurić dogovorio s HŽ-om

Ražinci konačno sigurno preko pruge, pješačkim prijelazom koji će se izgraditi pored postojećeg nadvožnjaka iz 1955.

3. travnja 2017. - 20:48

U najskorije vrijeme bit će izgrađen pješački most preko željezničke pruge koja dijeli Gornje i Donje Ražine, nadomak ulaza u TLM.
Čelični, montažni prijelaz dolazi pored postojećeg nadvožnjaka koji ostaje namijenjen za automobile s time da će radi proširenja ceste biti uklonjeni nogostupi. Tako će konačno, biti riješen višedesetljetni problem sigurnog kretanja stanovnika Ražina između dvaju naselja, izjavio je za Šibenski.hr Željko Burić, šibenski gradonačelnik.

To je dogovoreno s Ivanom Kršićem, direktorom tvrtke HŽ Infrastruktura koji je ovih dana bio u Šibeniku u pratnji Olega Butkovića, ministra prometa, a Grad Šibenik participirat će u troškovima. Potpisivanje ugovora očekuje se tijekom travnja, naglasio je Burić, dodajući da je financijski udio u izgradnji pješačkog prijelaza Grad Šibenik predlagao HŽ-u još prije dvije godine, no HŽ je zahtjev odbio i stvar je bila otvorenom sve do danas. U svakom slučaju, glavninu troška snosit će državne institucije i HŽ.

Postojeći nadvožnjak podignut je daleke 1955. i previše je uzak za sigurno prometovanje vozila i pješačku komunikaciju. Naraštaji mladih Ražinaca odgajani su da budu na vječitom oprezu od prelaska toga mosta, čak su ih roditelji poticali da se radije igraju na ulici nego na igralištu u Gornjim Ražinama samo zbog opasnosti od prometa, medijima su svjedočili čelnici ražinskih mjesnih odbora. Prije nekoliko godina tu se dogodila tragedija, kada je vlak pregazio mladića i djevojku iz Ražina dok su prelazili prugu.  
 

19. travanj 2024 11:44