StoryEditorOCM
ŠibenikAZIMUT I KOLEKTIV 4 B

Pripremite radove na vrijeme, za skupnu izložbu ‘Ja, umjetnik‘ u Azimuta, povodom Svjetskog dana umjetnosti - rok vam je do četvrtka

Piše Zdravko Pilić
5. travnja 2024. - 08:27

Udruga Kolektiv 4B i klub Azimut u Šibeniku pozivaju umjetnike, male i velike, da im se pridruže na skupnoj izložbi „Ja umjetnik“ koja će se održati u subotu, 13. travnja uoči Svjetskog dana umjetnosti.

Svjetski dan umjetnosti obilježava se diljem svijeta 15. travnja te u to ime Kolektiv 4B i Azimut od 2019. godine organiziraju jednodnevnu izložbu koja je posvećena svim umjetnicima bez obzira na njihov umjetnički/likovni izričaj ili godište. Autori svoje radove mogu donijeti do četvrtka 11. travnja u Azimut u okviru radnog vremena šibenskog kluba.

„Ovo je izložba radova svih umjetnika bez obzira na njihovu dob jer umjetnost ne poznaje nikakva ograničenja“, poručili su organizatori jedinstvene manifestacije u Šibeniku. I sam UNESCO-u poručuje da umjetnost njeguje kreativnost, inovativnost i kulturnu raznolikost za sve narode u cijelome svijetu i od presudne je važnosti pri podjeli znanja i poticanja znatiželje i dijaloga.

image

Detalj s lanjske izložbe

snimila Zrinka Magazin

Svjetski dan umjetnosti međunarodna je proslava likovnih umjetnosti, koju je proglasila Međunarodna umjetnička udruga partnerica UNESCO-a s ciljem promicanja svijesti o kreativnim aktivnostima diljem svijeta.

„Ja umjetnik“ izložba je koja se u Šibeniku organizira od 2019. godine s ciljem afirmacije umjetnika i umjetnosti. Veže se uz Svjetski dan umjetnosti 15. travnja koji „pada“ na datum rođenja velikog Leonarda da Vincija.

„Svaka dosadašnja izložba privukla je veliki broj autora, od najmlađih do najstarijih, neka nama poznata imena, neka nova te se istom nadamo i ove godine. Svima koji se dvoume ili srame pokazati javnosti svoje radove, poručujemo da doma ostave svaku dvojbu ili sram, a nama donesu svoje radove jer ne sumnjamo da će baš oni uljepšati svaki dan, a kamoli ne Svjetski dan umjetnosti“, poručili su iz Kolektiva 4B i Azimuta.

28. travanj 2024 16:02