StoryEditorOCM
ŠibenikGlava šotobraco

Otvaranje teretane pritežak je prekršaj zato šta utezi puno pizaju. A svi pušu i stenju

Piše Branimir Periša
4. veljače 2021. - 18:14

- Bome, mogla bi prominiti zanimanje. Postaću hoteljerka kada uredin ona dva apartmanića na gornjen katu. Kako je krenilo, to je jedini način da otvorin bufetić! – izjavila je Dobra Parona žaleći se svojin virnin mušterijaman da jon je od južine glava došla barenko dva broja veća, pa bi in bila puno zahvalna da budu teke tiši i ne započinju teške teme.

- Bolje hotelić nego teretanu, svakako! Jedini je problem šta bi po važećin miraman nas dvojica tribali uplatiti noćenje kod vas da moremo legalno popiti piće – otpovrnija je oprezno El Tigre, al' ona je već zavrnila očiman, budući da načinje temu koja para, žeže u srce i povećava glavu još za po broja.

- Aj, dobro, kada smo već kod toga, jerbo van vrag ne da mira, morete li mi objasniti kako je to nesritni Zagrebčanin kome je dozvizdilo pa je otvorija teretanu jerbo jedva preživljava, automaski dobija po repu? Triset ijada kuna globe, a zainatu li se, moga bi pobranati i dvi godine pržuna radi namjernoga širenja zaraznih boleština!? – odma je živnila i podbočila se prid njiman ka spomenik.

A s druge strane – nastavila je – iz društva koje je u Kninu slavilo kršeći epidemijološke mire zajedno sa dožupanon, ujedno i bivšin šefon županijskoga stožera - nikomen ništa. Možda će još njiman neko tribati platiti za nanesene duševne boli! – zaitnila bi sada ljutito kanavaću u kantun šanka da je stanje normalno i da je nježina betulica otvorena. A kako nije, kenjila je nogon i privalila boršu u kojoj drži piće za svoju ilegalnu tu gou točionicu.

-To je barenko lako objasniti! – smiruje ju B.S. Uskoro. Otvaranje teretane puno je težak prekršaj, objašnjava jon. I pritežak, s obziron na to kolko je ukupno utega tute, a s timen obiluje svaka teretana. Povr' svega, gledajte kolko bi tu samo bilo ajrosola, jerbo svi koji dižu pizove, poznato je, pušu i stenju.

- A šta Prisidnik Milanović nije stenja pod tereton one oborite ribe koju je tamanija u Kovačevićevu klubu za vrime prvoga lokdauna? - lupka se ona kažiprston po slipoj očici, poručujući mu da nije baš veslo cicala pa da prihvati otu šuplju teoriju.
- Ma je, upleja se El Tigre. Ali, stvar je u otomen da riba od po kila-kil teži neusporedivo manje od piza iz teretane i zato je oto sasvin beznačajni prekršaj.

Rič je o običnomen vježbanju sa malešnin tereton, isto ka šta je dizanje čaša u kninskomen slučaju. Stenje se tute vrlo malo, sve se radi sa lakoćon i uglavnom mumlja i muma, šta na kraju uvjetuje da nema kršenja epidemijoloških normi ako se tako odluči. Zapravo, mi običan svit, mislimo da je prekršaj počinjen – plete El Tigre svoje objašnjenje - priznaju oto i akteri događaja, međutin, malo ko u narodu znade iznesenu teoriju piza po kojoj nema svaki teret jednaku težinu, pa tako ni kaznu. Ako me razumite...

- Kada se na rvaski prevede taj vaš mrs od riči, značilo bi da svi svjesni širitelji zaraznih boleština nemaju jednaku težinu - rekla je ona pa iz svoje borše izvadila turu pića kojon časti kuća.

- Ajncala! Piva u važu i bočica travarice. Nije velik piz, ali ako se podiže u puno serija, jopeta jača! - rekla je.

- U pravu ste! Ako se teke i stenje, znade se barenko od čega je, zaključija je El Tigre, i sa divljenjen pogleda u svoju snažnu podlakticu, razvijenu od maloga piza podizanoga u velikin serijaman...

07. svibanj 2024 22:47