StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Osobe s invaliditetom lakše će koristiti bazen u Crnici: U funkciju stavljeno prijenosno dizalo

Piše šibenski.hr
29. listopada 2019. - 17:01

Prijenosno dizalo prilagođeno osobama s invaliditetom i osobama sa smanjenom pokretljivošću danas je stavljeno u funkciju na gradskom bazenu u Crnici. Ukupna vrijednost uređaja iznosi 56 tisuća kuna, od čega je Grad Šibenik osigurao 25 tisuća kuna uspješnom prijavom na javni poziv Ministarstva hrvatskih branitelja.

„Drago nam je što će od danas svi naši sugrađani, uključivo i najranjiviju skupinu društva, osobe s invaliditetom, lakše koristiti bazen u rekreacijske i zdravstvene svrhe. Čitav projekt odradili smo u suradnji s udrugom Aurora koja skrbi o oboljelima od cerebralne i dječje paralize i ostalim tjelesnim invalidima. Također, hvala svim građanima koji su pripomogli sudjelovanjem u raznim humanitarnim akcijama pokrenutim u ovu svrhu.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

 

Prijenosno dizalo isporučila je tvrtka Famax d.o.o. čiji je direktor Robert Jurić istaknuo kako je uređajem jednostavno upravljati, a specifičan je zbog svoje mobilnosti te ne predstavlja smetnju u prostoru.

Predsjednica udruge Aurora Marijana Rajić kazala je kako će od danas osobe s invaliditetom znatno lakše nego do sada koristiti bazen svakog utorka, srijede i petka od 13 do 14,30 sati te provoditi terapiju plivanjem.

25. travanj 2024 15:15