StoryEditorOCM
Šibenikdruga zona

Od ponedjeljka počinje naplata novouređenog parkinga na Vidicima, poznate su sve cijene

Piše K. G.
20. lipnja 2024. - 13:26

Od ponedjeljka 24. lipnja Gradski parking d.o.o. započinje s naplatom na novouređenom parkiralištu Vidici, ispred i iza Robne kuće, izvijestili su iz te šibenske komunalne tvrtke.

Iz Gradskog parkinga napominju kako je sukladno Odluci o korištenju gradskih parkirališta Gradskog vijeća Grada Šibenika iz 2001. godine, parkiralište u Ulici Stjepana Radića (oko Robne kuće Vidici) razvrstano je kao javno parkiralište u 2. zonu.

To znači da će sat parkinga tijekom cijele godine stajati 40 centi.

Dnevna parkirna karta ljeti (1.6.-30.9.) koštati će 6,4 eura. Tijeko ljeta, radno vrijeme  parkinga je od 7 do 23 sata, uključujući nedjelje i blagdane

Dnevna parkirna karta zimi (1.10.-31.5.) stajat će 5,6 eura. Tijekom tih osam mjeseci, radno vrijeme parkinga je od 7 do 21 sat u radne dane, a subotom do 14 sati.

Pravo na povlaštenu parkirnu kartu (PPK) imaju fizičke i pravne osobe koje ispunjavaju sljedeće navedene uvjete:

· Pravo na PPK ima fizička osoba (stanar) koja:

· ima prebivalište ili boravište u ulici u kojoj se naplaćuje parkiranje, što dokazuje osobnom iskaznicom ili uvjerenjem Ministarstva unutarnjih poslova o adresi stanovanja; Pravo na PPK imaju stanari Ulice 8. Damatinske udarne brigade br.8,10,14,18, i 24.

· ima vozilo registrirano na svoje ime, što dokazuje valjanom prometnom dozvolom.

Cijena mjesečne povlaštene karte za stanare(fizičke osobe) iznosi -9,29 eura.

Mjesečna cijena PPK za pravne osobe:

· Pravo na PPK ima pravna osoba koja:

· koristi poslovni prostor u kojoj se naplaćuje parkiranje, što dokazuje ugovorom o zakupu, odnosno izvatkom iz zemljišnih knjiga o vlasništvu poslovnog prostora;

· ima vozilo registrirano na ime pravne osobe, što dokazuje valjanom prometnom dozvolom.

Cijena mjesečne povlaštene karte za pravne osobe iznosi -46,45 eur

KOMERCIJALNA KARTA

Tjedna komercijalna karta/mjesečna komercijalna karta/godišnja komercijalna karta je oblik parkirne karte koja se izdaje pravnim i fizičkim osobama, neovisno o sjedištu ili poslovnom

Tjedna komercijalna karta/mjesečna komercijalna karta/godišnja komercijalna karta je oblik parkirne karte koja se izdaje pravnim i fizičkim osobama, neovisno o sjedištu ili poslovnom uredu odnosno prebivalištu ili boravištu, a odnosi se na ulična parkirališta 2. Zone.

Naknada za tjednu komercijalnu kartu za 2. zonu iznosi:

· Kroz cijelu godinu 20,00 EUR

Naknada za mjesečnu komercijalnu kartu za 2. zonu iznosi:

· Kroz cijelu godinu 80,00 EUR

Naknada za godišnju komercijalnu kartu za 2. zonu iznosi 700,00 EUR

Naplata tjedne/mjesečne/godišnje komercijalne karte obavlja se naplatom preko žiro-računa Gradskog parkinga d.o.o., slobodnom kupnjom na blagajni GP-a ili kod ovlaštenih prodavača.

- Radovi na uređenju parkirališta su obuhvaćali pripremne i zemljane radove, kolničku konstrukciju i novu prometnu opremu, kao i uređenje oborinske odvodnje.

Osim uređenja kolnika i parkirališta posađena su 24 stabla duda, kao i 10 grmovacrnog oleandra.

Ukupna vrijednost radova iznosila je je 54.982,57 eura (68.728,24 eura s PDV-om), a izvođač radova je tvrtka ČIGRA d.o.o. koja je na natječaju ponudila najnižu cijenu i potom je izabrana za ovaj posao.

Parkiralište Vidici raspolaže s ukupno 132 mjesta od kojih su pet mjesta rezervirana za invalide i 10 parkirnih mjesta za motocikle- kazao je Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga.

20. lipanj 2024 13:27