StoryEditorOCM
Šibeniksladak uskrs

Nema za umirovljenike, ali ima za zaposlenike gradskih i županijskih firmi: evo kolike će uskrsnice dobiti

Piše Ana Petrić
17. ožujka 2024. - 09:27
Umirovljenicima ostaje nada da će ih Grad za Uskrs barem počastiti besplatnom spizom  Nikolina Vuković Stipaničev/Hanza Media

Najveća kršćanska svetkovina, Uskrs, ove godine pada nešto ranije nego inače, točnije na zadnji dan u ožujku, a brojni su građani već počeli razmišljati o blagdanskoj trpezi, pa i pripremati je, a koja će, čini se, biti sve samo ne jeftina.

Cijene namirnica vrtoglavo rastu, građanima je važan svaki cent, a više od stotinu hrvatskih gradova i općina zbog toga će, u vidu novčane potpore stanovnicima, isplatiti uskrsnice umirovljenicima.

Neke su sredine te iznose povećale, neki ih uvode prvi put, a neki će umirovljenici tako dobiti i više od 150 eura uskrsnice, no Krešimirov grad i dalje nije na tom popisu, odnosno jedan od tih gradova. Stoga smo provjerili hoće li se barem zaposlenici i službenici u šibenskim gradskim i županijskim tvrtkama usrećiti uskrsnicom pa tako podebljati svoj kućni, odnosno blagdanski budžet.

"Gradski parking" svoje je radnike počastio uskrsnicom u iznosu od 100 eura, otkriva nam njegov direktor Goran Bulat, što je 30 eura više u odnosu na uskrsnicu koju im je to poduzeće isplatilo prošle godine.

Novčani dar

– Djelatnicima tvrtke "Bikarac" bit će isplaćena prigodna nagrada u povodu Uskrsa 2024., uskrsnica, u iznosu od 130 eura, dok su prošle godine za Uskrs dobili 67 eura – kazao nam je Robert Podrug, direktor šibenskog društva za odgovorno gospodarenje otpadom.

"Zeleni grad" svojim će radnicima isplatiti uskrsnicu u iznosu od 133 eura, odnosno tri eura više nego prošlog Uskrsa.

I djelatnicima Javne ustanove Nacionalni park Krka bit će isplaćena nagrada za uskrsne blagdane u iznosu od 100 eura, koliko im je bilo isplaćeno i lani.

– Trgovačko društvo "Vodovod i odvodnja Šibenik" svojim će zaposlenicima u povodu Uskrsa dati bon u iznosu od 133 eura – otkrila nam je Anita Vlaić, voditeljica Ureda direktora šibenskog "Vodovoda".

Službenicima i namještenicima šibenske gradske uprave, time i djelatnicima Javne ustanove "Tvrđava kulture", a kojoj je osnivač Grad Šibenik, u povodu Uskrsa isplatit će se uskrsnica u visini od 100 eura.

Iz Javne ustanove "Priroda" zaprimili smo odgovor kako nemaju službenu informaciju od Osnivača (Šibensko - kninske županije) o isplati uskrsnica, a što se tiče prošle godine, njeni zaposlenici uskrsnicu nisu dobili.

- Trgovačko društvo Ceste Šibenik svojim djelatnicima u 2024. godini namjerava isplatiti prigodnu nagradu (uskrsnicu), i to kao dar u naravi (bon) u iznosu od 133,00 eura, dok je 2023. godine isplaćena uskrsnica u iznosu od 100 eura - odgovoreno nam je iz tog poduzeća također u nadležnosti Šibensko - kninske županije.

image

Umirovljenicima ostaje nada da će ih Grad za Uskrs barem počastiti besplatnom spizom

Nikša Stipaničev/Hanza Media
28. travanj 2024 17:54