StoryEditor
ŠibenikEurodyssee

Magistra novinarstva Lorena Grubišić odlazi na profesionalno i jezično usavršavanje u Barcelonu

Piše šibenski.hr
12. svibnja 2017. - 12:22


U svibnju 2017. godine, španjolska regija Katalonija odabrala je kao najbolju među prijavljenima, kandidatkinju iz Šibensko-kninske županije, Lorenu Grubišić, magistru novinarstva, za profesionalno i jezično usavršavanje u Barceloni.

22. svibnja 2017. godine Lorena će započeti svoje šestomjesečno stažiranje kao projekt menadžer za EU projekte u tvrtki ITD u Barceloni u Španjolskoj. Tijekom svog stažiranja, Lorena će pohađati tečaj španjolskog jezika te sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima, a sve to u organizaciji programa Eurodyssee.

Iz Županije pozivaju sve kandidate da aktivno pretražuju stažiranja ponuđena na stranici programa (www.eurodyssee.eu) obzirom da je sezona oglašavanja u tijeku.

Pozivaju se i svi ostali mladi s područja Šibensko-kninske županije koji su zainteresirani za sudjelovanje u programu razmjene mladih „Eurodyssee“, da se uključe u program i prijave na Javni poziv za iskaz interesa koji je trajno objavljen na oglasnoj ploči i web stranici Šibensko-kninske županije, istaknula je koordinatorica projekta Lucija Aužina.

Podsjetimo, Šibensko-kninska županija se u travnju 2012. godine uključila u program „ Eurodyssee“ međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions - AER). Svrha Eurodyssée programa je omogućiti mladim ljudima, u dobi od 18 do 32 godine, da obavljanjem prakse u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja, steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina.

Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki te institucija da nalaze radna mjesta na kojima mladi mogu obaviti vježbenički staž i steći radno iskustvo. 

Izdvojeno

27. studeni 2020 23:31