StoryEditorOCM
Šibenik28.000 eura za liječenje

Lukina priča bit će priča sa sretnim završetkom: Prikupljen novac za operaciju mladog Šibenčanina koji je stradao u prometnoj nesreći

Piše Šibenski.hr
24. travnja 2022. - 09:44

Lukina priča, po svemu sudeći, priča je sa sretnim završetkom. Devetnaestogodišnjem Šibenčaninu koji je nastradao u prometnoj nesreći, u prosincu prošle godine, za liječenje je potrebno 28.000 eura. Lukini prijatelji iz dramskog studija pokrenuli su lavinu dobrote, u koju su se uključili brojni građani.

Kobna je bila vožnja motociklom, kada je Luki oduzeta prednost prolaska. Uslijed pada s motora, Luki je oštećen živčani sustav u ramenu koji zahtjeva hitnu operaciju.

- Što se tiče ramena, ja kad je stavim ovako gore - ona pada. Mogu je dovući gore rukom drugom, ali kad pustim ona pada. Zato što je oštećen živac koji time upravlja, objasnio je Luka za HRT.

Plastični kirurg uputio ih je u bečku kliniku. U Hrvatskoj mu, kaže, ne mogu pomoći. Austrijski liječnici tvrde - operacijom mogu vratiti ruku u život. Izgledi za uspjeh operacije – osamdeset posto.

- Nama novac treba prekjučer! A ne jučer, ni sutra, ni za tri mjeseca. Ako u periodu unutar pet ili šest mjeseci od nastanka ozljede ne operira ruku, odnosno ne napravi rekonstrukciju živca koji je oštećen - ruka mu odumire, naglasila je Lukina majka, Darija Šego Petković za HRT.

Četiri mjeseca nakon nesreće, cilj je ostvaren! Novac za operaciju je prikupljen.

- hoću reći samo svima - hvala. I da nastave ovako u ovom tonu, kad god nekom treba pomoć, kazao je Luka za HRT.

Sav višak novca, Luka će - kaže - dati drugima u sličnoj nevolji.

30. travanj 2024 00:31