StoryEditorOCM
ŠibenikSVI SU DOBRODOŠLI

‘Litnja kužina‘ u Azimuta - pozivaju se umjetnici da sudjeluju na art & craft skupnoj izložbi

Piše Zdravko Pilić
20. lipnja 2024. - 20:54

Udruga Kolektiv 4B i klub Azimut u Šibeniku raspisali su javni poziv umjetnicima za sudjelovanje u art & craft skupnoj izložbi „Litnja kužina“. Riječ je o izložbi koja će se ove godine održati po četvrti put. Otvorenje je planirano za 20. srpnja, nakon čega će izložba biti postavljena u Galeriji kluba Azimut do prve polovice rujna ove godine. „Litnja kužina“ od samih početaka izaziva veliku pozornost javnosti – što umjetnika, što publike.

Prijave izlagača zaprimaju se na e-mail info@azimut.art s naznakom „Za Litnju kužinu“, a poziv vrijedi umjetnicima iz cijele Šibensko – kninske županije i šire. U prijavi je potrebno navesti svoje ime i prezime, umjetničko ime/ naziv pod kojim bi izlagali, opisati što izlažu te poslati fotografije svog djela ili više njih, kao i kontakt broj. Rok za prijavu za sudjelovanje je 1. srpnja ove godine, a rok za slanje radova je 10. srpnja.

„Nakon zatvaranja prijava, kontaktirat ćemo odabrane autore s informacijama o načinu slanja, odnosno dostave radova koje bismo rado vidjeli u postavi ovogodišnje izložbe“, upućuje Magdalena Šetka Jelković, voditeljica projekta „Litnja kužina“.

Sudjelovati mogu likovni amateri i profesionalci, a broj djela koja će biti izložena je ograničen, dok je samo sudjelovanje besplatno. Na otvorenje izložbe pozvani su i svi autori čiji će radovi biti odabrani i izloženi u okviru skupne izložbe „Litnja kužina“. „Veliko je zadovoljstvo biti u poziciji raditi ovakva događanja, i stvarati prostor umjetnicima da se izraze prema vani, pokažu publici i steknu uvid u svoj rad iz jedne nove perspektive. Izložba je pokrenuta prije četiri godine, u startu je izazvala hype koji otada ne jenjava na što smo posebno ponosni jer ovu izložbu ne radimo za nas, već za umjetnike i njihovu publiku“, poručili su organizatori, udruga Kolektiv 4B i klub Azimut u Šibeniku.

20. lipanj 2024 20:55