StoryEditorOCM
Šibenikbolji uvjeti

Krešimirov grad doživljava još jednu renesansu; obnavlja se sportska infrastruktura na nekoliko lokacija u gradu

Piše šibenski.hr
11. kolovoza 2023. - 16:31

Kad je riječ o sportskoj infrastrukturi, Šibenik već godinama znatno zaostaje za drugim gradovima. Prave uvjete nemaju ni dvoranski sportovi ni oni na otvorenome. To bi se uskoro trebalo promijeniti jer su u tijeku radovi na nekoliko lokacija, izvještava HRT.

Stadion u susjedstvu nekadašnje tvornice elektroda i ferolegura - uskoro u novom ruhu.

image

Radovi na ‘Metalcu‘ u Crnici

Tonka Lokas/Cropix

- Dignut je sloj zemlje i nova drenaža je postavljena. Ograda će se nova raditi. U dogledno vrijeme i tribine će se srediti, tako da će tu ići igralište s prirodnom travom, najavio je Hrvoje Kulušić, sportski direktor Nogometnog kluba Šibenik.

Pristojne uvjete napokon će imati i mladi, ali i seniori Šibenika.

- Tu smo na umjetnoj travi na Šubićevcu, dosta je kategorija, dosta djece, tako da smo stvarno prebukirani, dodaje Kulušić. 

Šibenik je potonuo u drugu ligu, ali novi vlasnik ulaže u infrastrukturu na svim frontama. Redizajnira se klupski dom. Plan im je u život vratiti i igralište u susjednom Lozovcu, koje danas ima nove stanovnike.

- U dogledno vrijeme će se možda i raditi kamp na Lozovcu, obzirom da tamo ima i najviše prostora, kaže Kulušić. 

Žele obnoviti i teren Nogometnog kluba Mihovil u Mandalini, za što će trebati suglasnost države, policije i grada. Grad, pak, obnavlja školsku dvoranu na Meterizama, koja je dosad bila sve samo ne funkcionalna, zbog neadekvatne podloge.

- Tamo ne možete trenirati nikakav sport, a kamoli igrati nekakve ozbiljnije utakmice. Nama se ukazala prilika da putem Ministarstva turizma i sporta dobijemo određena financijska sredstva da tamo postavimo pravi parket, rekao je Danijel Mileta, dogradonačelnik Šibenika.

- Obnovom Meteriza malonogometni klubovi bi trebali prijeći na Meterize, a Baldekin da postane košarkaška dvorana, otkriva Josip Milaković, dopredsjednik Zajednice sportova grada Šibenika.

image

Sportska dvorana OŠ Meterize
 

Ante Baranić/Cropix

A projekt budućnosti sportska je i rekreativna zona na Jamnjaku. Posebno zbog atletske staze, koju Šibenik - još nema.

- Mi smo napravili jedno idejno rješenje, točnije idejni projekt, gdje želimo sačuvati onu šumu, onu prirodu koja se tamo nalazi, a istovremeno iskoristiti one objekte koje je koristila vojska, možda ih minimalno proširiti i dati na uporabu sportskim klubovima grada Šibenika koji nemaju svoju dvoranu, otkriva dogradonačelnik Mileta.

- Ako dođe do realizacije Jamnjaka, u koji osobno vjerujem, koji je izuzetno skup, uz pomoć grada, Europske unije, kad se to realizira onda smo stvarno napravili jedan veliki pomak za šibenski sport, pogotovo u ovim mlađim uzrastima, ističe Milaković za HRT.

Infrastrukturnom renesansom Šibenik bi se trebao približiti razvijenijim gradovima, među kojima dobar dio njih ima manje klubova i sportskih uspjeha.

02. lipanj 2024 07:45