StoryEditorOCM
ŠibenikPaić uvučen u političku igru

Korištenje moga imena u anketiranju smatram grubom povredom građanskih prava i privatnosti

9. veljače 2017. - 09:09

Nekoliko posljednjih dana među građanima Šibenika se provodila telefonska anketa u kojoj se kao mogućeg kandidata za šibenskog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima spominje i ime dr. Marina Paića, šibenskog urologa i donedavnog sanacijskog upravitelja šibenske bolnice.

- Proteklih dana i do mene je došla vijest da jedna agencija za ispitivanje javnog mnijenja provodi telefonsko anketiranje građana povodom nadolazećih lokalnih izbora pri čemu u upitniku navodi i moje ime kao kandidata na izborima.

Tom viješću sam neugodno iznenađen s obzirom na to da se politikom ne bavim, nisam član niti jedne političke stranke i konačno, ne namjeravam se kandidirati na izborima. Korištenje moga imena u spomenutom anketiranju smatram grubom povredom mojih građanskih prava i privatnosti.

Ne znam tko je naručitelj tog ispitivanja, ali to nije teško doznati. Vjerojatno je to politička stranka koja bi htjela znati hoću li se ja kandidirati. Mogli su uštedjeti trud i novac tako da su me pitali. Uostalom, ovo ispitivanje im ionako ne vrijedi ništa jer ispituju javnost o krivim osobama. Stoga im predlažem da anketu prekinu, preslože svoje upitnike i krenu ispočetka, imaju još vremena.

Od navedene agencije za ispitivanje javnog mnijenja zahtijevam da odmah prestane s daljim korištenjem mog imena ili ću u protivnom u dogovoru s odvjetnikom potražiti zaštitu pravnim putem.

03. lipanj 2024 01:18