StoryEditorOCM
ŠibenikŠto se događa?

Još jedan ljubimac uginuo na rutinskom zahvatu u šibenskoj veterinarskoj stanici, vlasnici ogorčeni: ‘Problem je u nedostatku regulative i propisa‘

Piše Šibenski.hr
7. travnja 2021. - 20:01

Nakon što nam se nedavno obitelj iz Šibenika požalila kako im je kujica pasmine shi-tzu preminula na anesteziji u veterinarskoj ambulanti "More", prijavljen nam je još jedan takav slučaj.

Naime, vlasnici malenog njemačkog špica ispričali su nam kako su otišli na rutinski zahvat kod veterinara, no na koncu je sve završilo na najgori mogući način - smrću čeveronožnog ljubimca.

- Ono što hladne glave mogu reći je iduće - osnovni problem je u nedostatku regulative i propisa.  Mi smo veterinara pitali da li je potrebno raditi ikakve pretrage prije zahvata na što smo dobili odgovor da je to mlad pas i da nema potrebe raditi pretrage.

Kontaktirao sam obitelj iz članka kojima se dogodio sličan scenarij nekoliko dana prije i rekli su mi da je vlasnik veterinarske ambulante govorio da odmah uvodi suglasnost za zahvat. To je bilo u ponedjeljak 22.3. dok smo mi imali situaciju 25.3. što znači da to nije istina i nije uvedeno odmah, niti ih je očito bilo briga da nekoliko dana nakon nemilog događa da obrate pozornost na to i informiraju vlasnike kućnih ljubimaca o mogućim posljedicama opće anestezije. Pogotovo jer je isti operater bio u pitanju.

Poslao sam upit na nadležno ministarstvo  kako je moguće da se životinje podliježu općoj anesteziji bez pismene suglasnosti, generalnog informiranja vlasnika i pretragama prije zahvata, međutim, do ovog trenutka nisam dobio odgovor - napisao nam je vlasnik uginulog psića (podaci poznati redakciji).

Također, poslao nam je i izvještaj kojeg su dobili tek nekoliko dana nakon nemilog događaja.

- Time sve skupa izgleda još neprofesionalnije - zaključio je na kraju.

22. travanj 2024 15:33