StoryEditorOCM
ŠibenikLASAGNOMANIJA NE POPUŠTA

I šibenski ‘buvljak‘ prati trendove. Banci su puni heklane robe, tabletića i miiljetića, a prodavači plešu Rim - Tim - Tagi - Dim

Piše Zdravko Pilić
26. svibnja 2024. - 12:57

Baby Lasagna zaludio je pola Europe i cijelu Hrvatsku, pa di neće i naš smišni, mali Šibenik? Moderne trendove prate i na šibenskom starom pazaru, ‘buvljoj pijaci‘ na kojoj se vikendom prodaju, stare stvari iz druge ruke, ‘second hand‘ roba. A među njom i miljetići, biljetići, sve ono heklano, kukičano i štrikano, iz škrinja i baula našiha matera, strina i baka s kojim je Marko Purišić zaludio Euroviziju. Vruća roba koje je pun šibenski ‘Britanac.

image

Heklane i kukičane robe puni su banci

Na banku – ali i pokraj njega – Nenada Kovača ima ih svih boja i dezena, a cijene se kreću već od - dva eura. - ‘To je za one manje komade, a za veće je skuplje, naravno. Ipak je riječ o ručnom radu, za koji treba dosta vremena i truda. A u zadnje vrijeme se dosta i vratio u modu. Evo, i turisti, čak i oni iz Kine, Koreje i dalekog istoka, kad prolaze, smiju se, upiru prstom i viču – Baby Lasagna, Rim Tim Tagi dim.‘ - veli nam Neno, koji je i sam, obučen u Baby Lasagnu, prigodno zaplesao u popularnom ritmu Rim Tim Tagi Dim. Kratko, dovoljno za fotku.

image

Tabletići su postali tražena roba i turistička atrakcija

15. lipanj 2024 22:35