StoryEditorOCM
ŠibenikVIRUS DIVLJA

Gotovo pola testiranih u Šibeniku pozitivno! Dukić: Virus se širi po školama, uredima, ustanovama... Tko može neka radi od kuće

Piše Katarina Rudan
24. ožujka 2021. - 17:26
U ponedjeljak je bilo osam novozaraženih osoba, u utorak 65, a u srijedu čak 128 od 272 testiranih, što je 47 posto Nikolina Vuković Stipaničev/Hanza MediaNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

I u Šibensko-kninskoj županiji bilježi se velik rast broja zaraženih od koronavirusa, kao i broj hospitaliziranih.

U ponedjeljak je bilo osam novozaraženih osoba, u utorak 65, a u srijedu čak 128. S jučerašnjim danom na području županije bilo je 359 aktivnih slučajeva oboljelih od COVID-a, te 1610 u samoizolaciji.

U županijskoj Općoj bolnici Šibenik bilo je 25 hospitaliziranih COVID bolesnika, od kojih jedan na respiratoru. I županijska Opća i veteranska bolnica "Hrvatski ponos" Knin jučer je ponovno aktivirala COVID odjel i primila jednu oboljelu osobu. Zabrinjava, kažu u županijskom Stožeru civilne zaštite, što snažno raste broj pozitivnih među testiranim osobama, koji je viši od 30 posto, a jučer je doslovce "eksplodirao".

Zbog povećanja broja zaraženih, Stožer preporučuje poslodavcima da organiziraju rad od kuće gdje god je to moguće.

– U odnosu na prvi ili drugi val, kad smo imali određena žarišta, danas ih nemamo. Virus se širi po školama, radnim organizacijama, ustanovama, domaćinstvima... Doslovce, raširen je u svim životnim i radnim sredinama, a najveći broj oboljelih je na širem području grada Šibenika, gdje je i najviše stanovništva – rekao nam je načelnik županijskog Stožera Darko Dukić.
 

25. travanj 2024 11:48