StoryEditorOCM
Šibenikdruženje i edukacija

Evo kako je u Šibeniku obilježen Dan ružičaste vrpce; Članovima Lige protiv raka Šibensko-kninske županije pridružili se i najmlađi

Piše Šibenski.hr
1. listopada 2022. - 19:03

Liga protiv raka Šibensko- kninske županije u subotu je obilježila Dan ružičaste vrpce šetnjom kroz grad uz druženje i edukaciju:

- Nadam se da smo uspjeli prenijeti poruku o brizi za zdravlje kako preventivnim pregledima tako i važnosti i protektivnog utjecaja hodanja na zdravlje. Od srca zahvaljujemo svima koji su se odazvali na našu akciju posebno našim mladim aktivistima- napisali su članovi Lige protiv raka na svojoj Facebook stranici.

Inače, šetnja je krenula s Trga Nikole Tommasea, kraj crkve sv. Frane, te je nastavljena kroz Kalelargu do Banja i natrag, obalom do ureda Lige.

U šetnji su se lanovima Lige pridružili učenici OŠ „J. Šižgorića“ i Medicinske škole, djelatnici ZZJZ, Lions klub Luce, HUMS -Šibenik, te članice zajednice žena Katarina Zrinske ŠKŽ.

Dan ružičaste vrpce je humanitarna akcija čiji je cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke i povećati broj izlječenja, a cijeli mjesec listopad (ružičasti mjesec) u cijelom je svijetu posvećen podizanju svijesti o važnosti brige za zdravlje dojki.

Ove godine 1 listopada obilježava se Svjetski dan hodanja, a u Hrvatskoj i ujedno Nacionalni dan hodanja. Cilj ovog obilježavanja je poticanje građana da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine velik korak prema unapređenju vlastitog zdravlja.

- Simboličnim nošenjem ružičaste vrpce pružamo potporu oboljelima od raka dojke ali i sve vas potaknuti na redovito pregledavanje svojih dojki, kao i na važnost odaziva na preventivni pregled u okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

Ružičaste vrpce podijeliti ćemo školama, bolnici i trgovačkim centrima- zaključili su u Ligi protiv raka Šibensko- kninske županije.

01. lipanj 2024 16:06