StoryEditorOCM
Šibenikzahvala herojima

DVD Grebaštica dobila opremu vrijednu 3000 eura, evo koja tvrtka je donator

Piše Šibenski.hr
23. kolovoza 2023. - 16:20

Predstavnici tvrtke Siemens Energy Hrvatska posjetili su Grebašticu kako bi putem inicijative usmjerene prema pomoći lokalnoj zajednici pružili podršku DVD-u Grebaštica putem donacije opreme u iznosu od 3.000 eura.

Nedavni požar koji je bio pogonjen snažnim vjetrom, predstavljao je izazov za vatrogasce - kako za zračne jedinice, tako i za timove na terenu. U požaru je stradalo nekoliko kuća i vozila, ali srećom žrtve nisu zabilježene. Potaknuti ovim događajem, donacija ima za cilj pružiti vatrogascima potrebnu podršku u njihovoj herojskoj borbi protiv vatrenih stihija.

Jasno je da klimatske promjene igraju ključnu ulogu u stvaranju ekstremnih vremenskih uvjeta koji dovode do ovakvih katastrofa. Stoga, Siemens Energy svake godine ulaže 1.2 milijarde eura u istraživanja, s ciljem stvaranja karbonski neutralnog okoliša. Ovaj angažman i donacija proizlaze iz dubokog osobnog uvjerenja predsjednika Uprave Siemens Energy Hrvatska, Borisa Miljavca, koji također djeluje kao ambasador Europskog klimatskog pakta unutar Vijeća Europe.

„Nakon nedavnih događaja, Siemens Energy je kao društveno odgovorna korporacija prepoznala važnost podrške te je odlučila donirati DVD-u Grebaštica opremu u vrijednosti od 3.000 eura. Ovom donacijom željeli bismo barem malo, koliko je već u našoj moći, olakšati njihovu herojsku borbu i zahvaliti im na njihovoj nesebičnoj predanosti“, rekao je Miljavac i još jednom zahvalio vatrogascima što riskirajući svoje živote, brinu o našima. Našom bismo akcijom željeli potaknuti i druge tvrtke da se aktivno uključe u zajednicu kroz odgovorno poslovanje- dodao je Miljavac.

„Također, želim podsjetiti da će za točno tjedan dana biti obilježena 16. godišnjica Kornatske tragedije, koja ostaje najvećom vatrogasnom nesrećom u Hrvatskoj. Ovaj događaj nas podsjeća na duboko suosjećanje i istovremeno nas obvezuje da uložimo sve napore kako bismo spriječili ponavljanje takvih tragičnih događaja“, zaključio je Miljavac.

29. travanj 2024 19:13