StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Cili svit je propa! Jedino se mi u Hrvatskoj držimo stabilno i ka i uvik ne mrdamo s nule...

Piše Branimir Periša
24. srpnja 2021. - 19:05

Najmiliji gosti Dobre Parone skroz su zableušeni, jerbo je ona, makar joj je ilegalni biznis iz borše za spizu na javnoj površini sasvim dobro iša, odlučila otvoriti svoju betulicu.

Obisili su usta u čudu kada su ugledali friško piturani bufetić širon otvorenih vrata, sa novin koltrinicama na crveno-bile kockice, a za šankon stoji dobra i poštena gazdarica.

Ali, namisto da cvrkuće od veselja i poželi in dobrodošlicu, cila se snuždila, ušla u se. Lako za to, nego jon iza leđa gori lumin: ol' je neko partija na oni svit, nedaj bože?

- Njemačke više nema, gotovo je, kaput! Ma je li moguće da državne službe nisu na vrime reagirale kada su ih pogodile strašne poplave, a imali su upozorenja od meterologa!? - rekla je šmrcajući, ožalošćena jednako ka i kada je prije par godina objavila da je umra Japan.

Sorilo se pouzdanje

I to zato šta je u crnoj kronici pročitala informaciju da je japanski turist ukra mobitel suputniku u vlaku Šibenik-Knin.
Kako god da jon je Japan bija oličenje poštenja i pristojnosti, tako jon se nakon ote katastrofe sorilo pouzdanje u Njemačku ka neprikosnoveni pojam uređenosti, tačnosti i visoke organizacije. Jedino je zbog dostojne komemorativne atmosfere otvorila betulicu, ne bi li pokojnicu ispratila kako je red, objavila in je.

- Svit kaki smo poznavali oša je kuragu! Nema više svitala u mraku!- jedva je procidila kroz suze i jecaje poslužujući in pića.

- Od prvog dana meni u ciloj otoj tragediji nešto fali! - reka je sućutno El Tigre, namigujući ispod oka svomen kompanjonu.

Pogledala ga je suznih očiju tražeći utjehu, na šta je El Tigre slegnija rameniman i reka da njemačkomen narodu u ovomen trenutku fali jedino naš Prisidnik Milanović, poznat po svojoj empatičnosti. Pa da ih utješi, isto ka postradale od poplave u Gunji jerbo je njemu pukla vodovodna cijev u kužini, pa znade kako to izgleda kada vodurina zavlada.

- A, ne, nećete mi na Zokija! - odbacila je u hipu tugu i nemoć, zauzevši borbeni stav. Potpačila je bokove i rekla in odlučnin glason da bi jedino Milanovića tribalo slušati! Kako li je samo urbi et orbi reka da se svi tribamo pelcovati ka jedan i za misec dana otvoriti Rvasku, stopaman Engleza!

Zimski turizam

- To je u redu, međutin, jedini je problem šta su Englezi Englezi, a mi se pravimo Englezi. Ali, slažen se da Rvaskoj triba otvaranje, i to u struku. Ionako nan zemlja pari kifla, otpovrnija je El Tigre. Na to je ona rekla da su nan, nakon šta dosegnemo Zokijevu epidemijološku idilu, velike šanse u zimskomen turizmu. Možda nas posjetu bolji turisti, a ne ovi nepristojni svit šta se u nas sjati liti.

- Koji ljudi! - uzviknila je ljutito. Pa ovi naši turisti nisu u stanju škovace koje su napravili na litovanju poniti kućama kada in završi odmor, sebi na brigu, nego jadni vlasnici apartmana svoje i njiove škovace masovno bacaju pokraj puta, ka u Rogoznici. Pa ko more izdurati tolko skupo poslovanje!? Ne usuđujen se ni pomisliti koja bi ovo rajska zemlja bila da nan u turizam dolazu kulturni gosti, nego još vridnin iznajmljivačima nabivaju troškove za čistoću! - rekla je ljutito i zaitnila štracu u kantun šanka.

- A šta vi mučite? - obrecnila se na B.S. Uskoro.

- Rezimiran! - odgovorija je. Daklen, propa je Japan, kaput je i Njemačka, a bome se jedino mi držimo i neka nas. Stabilno ne mrdamo s nule!

27. travanj 2024 04:21