StoryEditorOCM
ŠibenikProgram Eurodyssee

Četvero mladih iz Španjolske, Portugala i Francuske sljedeća će tri mjeseca živjeti, raditi i učiti hrvatski u Šibeniku

31. ožujka 2017. - 15:01

 
Daniela Almeida s Azora (Portugala), Isabela Ridocci Diez iz Valencije (Španjolska), Nicolas Aknin iz Lyona (Francuska) te Ignacijo Zabaleta Martinez iz Barcelone (Španjolska) sljedeća tri mjeseca živjet će i raditi u Šibeniku.

Riječ je o mladim stažistima u Hrvatsku stigli u okviru europskog programa međunarodne razmjene mladih Eurodyssee koji već nekoliko godina uspješno provodi i Šibensko-kninska županija.

Četvero mladih svoje tromjesečno profesionalno i jezično usavršavanje odradit će u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poduzetništvo Grada Šibenika. Usto bit će im organiziran i tečaj hrvatskog jezika u Pučkom otvorenom učilištu Libar.

-Vjerujem da će kao i prethodni sudionici, i prisutni stažisti postati naši ambasadori te da će prenijeti dalje svoja iskustva i lijepe uspomene iz Šibenika i Šibensko-kninske županije – kazao je župan Goran Pauk, a dobrodošlici se pridružio i šibenski gradonačelnik Željko Burić.

U sklopu programa Eurodysseea, u koji se Šibensko-kninska županija uključila 2012. godine, do danas su Šibenik i županija bili domaćini za desetero mladih IZ EU-a, a 15 mladih iz Šibensko-kninske županije bilo je na šestomjesečnom profesionalnom usavršavanju u inozemstvu.
 

 

05. svibanj 2024 11:01