StoryEditorOCM
Šibenikradni sastanak

Burić ugostio državnu tajnicu za demografiju: predstavljeni projekti i novi sadržaji za mlade u bivšim vojarnama

Piše Šibenski.hr
21. rujna 2021. - 14:45

Gradonačelnik Željko Burić danas je u Gradskoj upravi održao radni sastanak s državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željkom Josić na temu mjera javnih politika za mlade usmjerenih na poboljšanje uvjeta i kvalitete života.

Gradonačelnik Burić tom joj je prilikom predstavio aktualne projekte, osvrnuvši se posebno na  Centar za mlade u vojarni Bribirskih knezova te Centar za turizam u bivšoj vojarni vojarne Ante Jonić.

- Veseli me kad čujem od lokalnih vlasti da imaju puno ideja, ali i da se one provode. Interes je na mladim ljudima i njihovom ostanku, a za to mora biti riješeno pitanje obrazovanja, tržišta rada i stanovanja. Osim zadržavanja mladih ljudi, treba nam i dolazak novih mladih ljudi jer ovaj kraj je ugodan za život. Svjesni smo nepovoljnih ugovora koji se često spominju, bilo da su ugovori na određeno vrijeme ili ugovori o djelu. U fokusu nam je upravo to, da se bolje riješi status mladih na tržištu rada, pogotovo onih koji završavaju obrazovanje - kazala je ovom prigodom državna tajnica Josić.

Savjet mladih i udrugu Mladi u EU predstavljao je Matej Matić.

19. travanj 2024 15:25