StoryEditorOCM
Šibeniksve glasnija grintanja

Burić se ne želi okliznuti na opasnoj ‘kori od banane‘: na pomolu kompromis oko šibenskog ‘Big Brothera‘?

Piše Ivo Mikuličin
29. studenog 2023. - 08:17

- Oduševljen sam izgledom Šibenika i svim što je šibenska “vlada” učinila u zadnjih 7-8 godina. Dapače, iako sam zakleti Splićanin, držim da bi splitski poteštat i njegovi suradnici morali učiti od svojih šibenskih kolega - kazivao nam je dr. Mirko Giaconi, predsjednik krovne udruge svih Hrvata u južnoj Kaliforniji poslije posjeta Šibeniku, gdje se zadržao i u srdačnom, prijateljskom razgovoru s gradonačelnikom dr. Željkom Burićem.

Prihvaćamo Mirkove komplimente, ali… Može li se sve dobro što su dr. Željko Burić i njegovi suradnici odradili u dva mandata okliznuti na “opasnoj kori od banane”!? Gradska “vlada” nikako ne smije zanemariti sve glasnija grintanja građana glede oštrih kriterija, koje diktiraju kamere za prometne prekršaje. Kompromis se, jednostavno rečeno, mora naći. “Kora od banane” je, dakako, “Big Brother”, kako su Šibenčani nazvali sustav nadzornih kamera.

- Kompromis je i vrlo vjerojatan. No teško je prihvatiti i činjenicu da su vrlo glasni oko “Big Brothera” oni koji ne bi smjeli ni pisnuti. Oni koji su u bliskoj prošlosti na najdrastičniji način ugrožavali gradski red i mir - otkrio nam je umirovljenik Mile Tomić (op.p. ime i prezime su premetaljka), koji, kad je riječ o gradskoj problematici, pije vodu s izvora.

image

Nadzorne kamere u Šibeniku izazvale dosta grintanja

Nikša Stipanicčev/Cropix
03. svibanj 2024 23:29