StoryEditorOCM
ŠibenikPjesma i aplauzi na božićnom domjenku

Burić i Pauk poručili: šibenski kraj izašao iz krize i razvija se, a biskup Rogić poželio da postanemo dobra vijest jedni za druge (foto)

22. prosinca 2017. - 22:42

Cijela je dvorana Gradske vijećnice zajedno s klapom Sebenico otpjevala "U sve vrime godišta" na otvaranju uobičajenog božićnog domjenka za javne djelatnike i predstavnike crkve župana Gorana Pauka i Željka Burića, šibenskog gradonačelnika. A potom su svi zapljeskali na Burićevu, ekskluzivnu, sat-dva prije stiglu vijest da je odobren projekt Koraljarskog centra na Zlarinu koji će se financirati s 20 milijuna kuna europskog novca.

Zlarin će u idućih dvije-tri godine sigurno promijeniti vizuru, uvjeren je Burić i postati gradskom četvrti u kojoj se neće zatvarati škola i gdje će se živjeti i raditi. A ukoliko se još ostvari i jedinstveni projekt povezivanja otoka tzv. alternativnim brodskim linijama, tada će šibenski otoci, a i cijelo gradsko područje postati ugodnim mjestom za život i rad građana.

Ova vijest samo potvrđuje, podvukao je gradonačelnik, da gradska uprava kontinuirano radi i ispunjava obećanja. Stoga je zahvalio svim građanima na opet ukazanom povjerenju i čestitajući svima Božić i Novu godinu napomenuo da se u njegovoj upravi zdušno radi na tri pravca razvoja Šibenika: turizmu, visokom školstvu i razvoju gospodarstva. Šibenik je izašao iz krize, raste po svim pokazateljima i do 2021. to će biti jedan novi, drugačiji grad, optimističan je Željko Burić.

Goran Pauk napravio je sažetu inventuru Županije koja navršava 20 uspješnih godina u svim oblastima djelovanja, kazao je, a rekordno turističko ljeto samo je potvrdilo da je županija izuzetno atraktivna turistička destinacija s bogatim povijesno-kulturnim nasljeđem, no bogata i ljudima koji sve to nose kao domaćini. Od važnih događaja u godini na isteku izdvojio je UNESCO-vu oznaku svjetske kulturne baštine tvrđavi sv. Nikole, a u gospodarstvu, to je svakako oporavak i dobra perspektiva TLM-a u vlasničkim rukama slovenskog investitora, te sanacija Jadranske banke Šibenik, koja dogodine prelazi pod okrilje jedne eminetne domaće banke.

I naposljetku, prije kucanja šampanjcem i čestitanja, Tomislav Rogić, biskup Šibenski zaželio je uzvanicima da bude puno više rođenih u šibenskom kraju, da se obnovi nada i otvorenost životu.
Čestit Božić s puno radosnih vijesti, da u božjem planu uspijemo u projektima, dobroti i ljubavi jednih prema drugima. Neka u božjem planu postanemo dobra vijest jedni za druge – poruka je biskupa Rogića.
 

02. lipanj 2024 12:34