StoryEditorOCM
ŠibenikGlava šotobraco

Ako nas metnu na fejs, opravdat će se da je oto bilo u Japanu. Kom brige šta se tamo radi?

Piše Branimir Periša
23. siječnja 2021. - 17:00

- Uša je led u me, nevoljko je rekla Dobra Parona skačkajući s noge na nogu po kamenu Male lože. Tolko se skočenjila na nula stupnjeva da jon je bilo teško sprigniti se do borše i poslužiti svoje omiljene mušterije redoviton turon.

- To je dobro, kada led uđe u ženu, jerbo je puno gore kada je đava u njoj, pa se ničin ne da istirati. Znaden jednu taku, a vi ćete se već lako ugrijati, otpovrnija je El Tigre mašajući se za boršu. Uostalon, noćas već zovu jugo, pa ćemo jopeta biti ludi kako spada, a ne od leda! - promumlja je prikapajući po saketiman verdure ne bi li izvadija piće za sebe i kumpara.

- Šta je oto, borša oli deponij na Bikarcu? - prokomentira je također smrznuti B.S. Uskoro dočekavši svoju travaricu ka blaženo ufanje. Ko nan je kriv, doda je, kada smo savjesni građani pa se disciplinirano pridržajemo propisanoga reda.

Družimo se na ulici, izloženi nemilosrdnin prirodnin elementiman, a sve i da smo u Kninu, di je puno ledenije, mi bi sa preziron odbili ugrijani hotelski restoran, reka je posprdno i nastavija skačkati ne bi li se ugrija.

- Eto na, jopeta politika! - otfrknila je ona nezadovoljno i sitila ih kako in je stotinu puta rekla da neće take razgovore u svojon butigi. Na to je El Tigre reka da će pukniti od smija: jerbo, koja je oto butiga šta se sastoji od jedne borše metnute na javnu površinu za šta ne plaća nikakav najam, a nepostojeću fiskalnu kasu da i ne spominje.

- Ma ajte, rekla je pomirljivo meškoljeći se, svi smo mi teke krvavi ispo' kože... A reću van i da vi drage volje sudjelujete u ovomen sistemu tu gou, pa se mislite! - ozarilo jon se lice trijunfalno na otaj dobar argument.

Blažević i Milanović

A onda se uozbiljila i rekla da se šef županijskoga Stožera Nikola Blažević, kada je ono u Kninu kršija epidemijološke mjere, vjerojatno sitija najkrvavijeg ispod kože od sviju Rvata, Prisidnika Milanovića i ribe koja bi se ucrvala da je nije izija u Kovačevićevom zagrebačkon klubu za vrime prvoga lokdauna. Ol' i on more biti malo krvav, pari da i sam nije prisidnik stranke, načelnik i dožupan?

- Biće je i župan Žinić ima Milanovića prid očiman? - pita se El Tigre, uz napomenu da je Žiniću ipak lakše nego Blaževiću, jerbo raspolaže s tolko kuća da mu je lakše zamesti trag procuri li u javnost koja fotografija ka dokaz mista prekršaja.

- Otvorite lipo svoju betulu, pa ćemo tamo nastaviti ka ljudi! -predložija je odjedanput Dobroj Paroni. I odma je umirija da će na zid metniti onu japansku zastavu koju nikin slučajon ima šoto šanka, pa ako nas metnu na fejs, opravdat će se da je oto bilo u Japanu. Kom brige šta se tamo radi?

- A ne znan, ne znan... - sumnjičavo vrti glavon dobra i poštena gazdarica. Bojin se da bi tako opravdanje pomoglo isto ka i onomen nesritniku za vrime prvoga lokdauna, koji je platija 800 kuna kazne jerbo je kršija epidemijološke mire tako šta je sam samcat, nasrid polja ravna, iskrića đubar. Riba ipak smrdi od glave, a rep plati na kraju! – zaključila je i odbila prijedlog.

- Ma, taj je nafrka zato šta se tada o koroni znalo vrlo malo... - izustija je El Tigre i zasta, jerbo je iz pravca B.S. Uskoro oćutija strašni, puzajući smrad.

- Šta buljite, nisan ja! - oškoprcnija se. I smireno reka:

- Od glave je!

18. travanj 2024 10:33