StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPREMIJER PLENKOVIĆ:

Zoran Milanović iznio niz neistina i laži, ima kompleks zbog poraza na izborima

Piše HINA
23. listopada 2020. - 18:05
Zagreb, 231020. Predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic daje izjavu za medije u Banskim dvorima.Boris Kovacev/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u petak kako je predsjednik Zoran Milanović iznio ranije danas na konferenciji za novinare niz neistina i laži iz čega je, smatra vidljiv njegov teški kompleks zbog poraza na izborima 2016. godine.
"Ponovno se vidi teški kompleks poraza na parlamentarnih izborima 2016. Njegov ton prema meni je ponovno bio podcjenjivački a osim toga iznio je niz laži", rekao je Plenković na konferenciji za novinare reagirajući na MiIlanovićeve izjave.
"Ispada po ovome da smo mi najbolji prijatelji. On je pobrojao gotovo sve susrete koje smo imali, to je kratko izlaganje. Nije to bliskost, nismo stari prijatelji, bilo smo kolege koji su možda popili nekoliko kava. Točno je da sam ga jednom posjetio u Bruxellesu", rekao je Plenković.
Milanović je, kaže, bio tada prvi tajnik što je bio vrhunac njegove diplomatske karijere." Pred promjenu vlasti 2000. učlanio se u SDP, do tada nisam primijetio da je SDP-ovac. Rekao je da 50-100 ljudi kaže da smo se rugali Tuđmanu. Ja sam nazvao jednog kolegu, on je rekao da se ne sjeća toga", kazao je Plenković.
 Demantirao je Milanovićevu tvrdnju da je izbjegao služenje vojnog roka na temelju lažne dijagnoze anemije. "Točno je da ja imam anemiju, ima je veliki dio članova moje obitelj, Ima i moj sin, nekoliko rođaka, i svi koji su to imali bili su oslobođenih vojnog roka. To je lažna teza koju vrlo čvrsto opovrgavam".
Milanović dao fini obol govoru mržnje
Što se tiče njegovih komentara pravosudnih tijela, Plenković kaže kako Milanović policiji i Uskoku tumači kako bi oni trebali raditi. "Da to radi netko iz HDZ-a, optužili bi ga za ometanje institucija", poručio je premijer.
Plenković je također ustvrdio kako on nije rekao da je Milanović glavni uzročnik radikalizma, ali drži da je dao fini obol govoru mržnje.
Indikativnim smatra da teze o vojnoj lekarki i mrzitelju Tuđmana dolaze od njega i njegovih trbuhozboraca. "Ja to gledam u krajnje desnom prostoru, cijeli taj narativ je on potvrdio. To je to blato, kora od banane, klipovi koje baca pod moje noge", rekao je Plenković.
"Ali da je dao jedan fini obol govoru mržnje jest. Gledam godinama, ne bih to nikad kazao da nije prijeđena crta. Mi smo prošli tu crtu, imali smo slučaj da je došao mladi čovjek namjerno pucati i počiniti kazneno djelo ubojstva u pokušaju. On to nije napravio u Kutini, Sisku, daleko od Trga svetog Marka, to su bili meci upućeni policajcu", zaključio je premijer.

24. travanj 2024 08:22