StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDIRLJIVA POSVETA

Veterani 4. gardijske brigade s tugom se prisjećaju dvojice preminulih junaka i prijatelja; umrli su jedan za drugim...

Piše Split SD
28. studenog 2023. - 18:20

Na Facebook stranici Veterani i prijatelji 4. gardijske brigade osvanula je objava, bolje rečeno posveta dvojici junaka Domovinskog rata koji su preminuli jedan za drugim 2017. godine.

- Dragi prijatelji, pretužna fotografija - umirovljeni bojnik Davor Jović desno s prijateljem i suborcom satnikom Ivanom Delijom. Ivan je umro 26. studenog 2017. a Davor 27. studenog 2017.

Junak i jedan od najveći heroja Domovinskog rata bojnik Davor Jović otišao je iznenada u 61. godini života. Bio je legenda 4. gardijske brigade vrhunski sportaš i trener borilački vještina. Davor je bio pouzdan nepokolebljiv i čvrst poput kamena.

image

Davor Jović

Tom Dubravec/Cropix

Zračio je pozitivnom energijom posjedovao je pobjednički duh vjerovao je u pobjedu i sve je to prenosio na svoje podređene i na postrojbu.

Davora su krasile osobine hrvatskog ratnika domoljublje hrabrost čast poštenje i nadasve briga za ljude. Uvijek je želio biti ispred svoji ljudi želio je biti primjer drugima uspravan i odlučan usmjeren ka cilju sve do konačne pobjede. Pokoj vječni daruj im Gospodine i svjetlost vječna svjetlila njima. Počivali u miru Božjem! - stoji u objavi.

 

28. travanj 2024 16:38