StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet18 novooboljelih

U Hrvatskoj 71 osoba trenutno boluje od koronavirusa; nema teže oboljelih; među turistima nema inficiranih

Piše šibenski.hr
21. lipnja 2020. - 14:37

Na današnji dan u Hrvatskoj je  ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2.317. Trenutno je 71 aktivno oboljelih. U proteklih 24 sata 18 je novooboljelih, što je jedan manje nego jučer.

- U Gradu Zagrebu 10 je novooboljelih, u Zagrebačkoj županiji jedan, u Splitsko-dalmatinskoj jedan, u Osječko-baranjskoj 5 i u Dubrovačko-neretvanskoj jedan. Ono što treba napomenuti je da nema teže oboljelih. Broj hospitaliziranih je 9, a na respiratoru nema niti jedne osobe. Broj testiranih je 276. Prema podacima s kojima raspolažemo u Hrvatskoj se trenutno nalazi 205.249, među kojima je 154.530 stranih  i, ono što je jako dobro, je da među turistima nema inficiranih zaraženih osoba, rekao je u nedjelju na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar zdravstva Vili Beroš.

Dodao je da od zadnjeg značajnijeg porasta oboljelih od COVID-19 do danas imamo 55 novooboljelih.

- Među njima je direktno importiranih 20, a njihovih kontakata 35.  Za devetero oboljelih nemamo povezanost s bilo kakvim putovanjima. Ono što treba reći je da svaki dan učimo nešto novo o koronavirus infekciji. Međutim, moramo biti svjesni i nadalje da je to bolest s mogućim opasnim posljedicama. Isto tako znamo da društveni i gospodarski život mora ići dalje. No, u svakom slučaju zdravlje i život ljudi su najvažniji. Stoga ćemo i dalje pratiti, iz sata u sat, iz dana u dan, epidemiološku situaciju i donositi mjere koje je potrebno poduzimati da bi zdravstvena situacija u Republici Hrvatskoj bila stabilna i zadovoljavajuća, kazao je Beroš.

 

26. travanj 2024 02:23