StoryEditorOCM

U Đakovu zaraženo 10 časnih sestara, zatvoren i vrtić! U Istri tri slučaja, među njima i turist

Piše PSD
23. lipnja 2020. - 09:46

Osječko-baranjska županija, prema neslužbenim informacijama, danas broji 12 novooboljelih od Covida-19, a među njima je čak desetero časnih sestara iz samostana "Milosrdnih sestara svetog Križa" u Đakovu, prenosi Jutarnji list.

Potvrdila je to za Radio Đakovo i njihova provincijalna poglavarica, sestra Valerija. Prema njenim riječima, u nedjelju poslijepodne tri sestre su dobile temperaturu, nakon čega su se javile svojoj liječnici koja je izvijestila epidemiologa, a testiranje odrađeno u ponedjeljak pokazalo je da ih je zaraženo 10 od 12 testiranih.

Iz preventivnih razloga u utorak je zatvoren i dječji vrtić "Sunčev sjaj Nazaret", a zatvorena je i samostanska crkva u kojoj se, doduše, mise ni ranije nisu održavale.

U samostanu je inače oko 180 sestara i od sada su u samoizolaciji. Više o izvoru zaraze trebalo bi se doznati na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije najavljene za 11 sati.

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije analizom uzoraka briseva potvrđena je zaraza koronavirusom kod tri osobe. Riječ je o uvezenim slučajevima. 

Jedna osoba je strani državljanin, turist iz Republike Srbije, koja je ostvarila kontakt s pozitivnom osobom u Beogradu. Sukladno protokolu, turist se nalazi u privatnom smještaju, a posredstvom HZJZ-a i IHR sustava, dogovara se povratak u matičnu zemlju.

Druge dvije osobe, zarazile su se tijekom boravka u BiH, na području Živinica, navodi se u priopćenju što ga potpisuje načelnik stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

18. travanj 2024 14:46