StoryEditor
Hrvatska i svijetbeskrajna tuga

Tragedija u osječkoj obitelji: danas je od korone preminula 47-godišnjakinja, prije dva tjedna COVID-19 usmrtio je i njezinog oca

Piše Nikola Patković/Jutarnji list
17. travnja 2020. - 15:36
Ivan Perić/HANZA MEDIA

Pacijentica iz Osijeka rođena 1973. godine šesta je preminula osoba u Osječko-baranjskoj županiji od posljedica infekcije Covidom-19. Riječ je o gospođi koja se od koronavirusa liječila u KBC-u Osijek pri čemu je tri tjedna bila na respiratoru, a u pozadini je imala i druge bolesti - dijabetes, hiprtenziju i velika pretilost.

Da bi tragedija bila veća ovo je, prema informacijama Jutarnjeg lista, drugi smrtni slučaj kao posljedica oboljena od Covida-19 u istoj obitelji. Naime, kako smo neslužbeno doznali prije dva tjedna u KBC-u Osijek preminuo je i otac sada preminule 47-godišnjakinje.

Njemu je bila 71 godina, a preminuo je u noći s 3. na 4. travnja kada su u osječkoj bolnici u razmaku od nekoliko sati preminule četiri osobe u dobi od 92, 85, 78 i 71 godine. Inače, i njima su u pozadini bile teške kronične bolesti, piše Jutarnji list.

- Ovim putem izražavamo sućut obitelji preminule gospođe – rekao je Goran Ivanović, načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije na početku redovne 'pressice' Stožera, s koje je stigla i vijest kako nema novooboljelih u posljednja 24 sata, čime je njihov ukupan broj i dalje ostao na 108. Inače, testirano je 90 uzoraka.

- U KBC-u Osijek hospitalizirana su 24 pacijenta, a dvoje je na respiratoru, dok u Općoj županijskoj bolnici Našice više nemamo nijednu hospitaliziranu osobu, što znači da je jedan više na popisu izliječenih kojih je sada ukupno 16 – kazao je Ivanović.

U samoizolaciji je 213 osoba, a što se tiče djelatnika KBC-a Osijek i dalje četvero pozitivnih i jedan u samoizolaciji. Kršenja mjera samoizolacije nije bilo.

Izdvojeno

28. studeni 2020 22:22