StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetprognoza vremena

Sutra promjenjivo, uz slab vjetar i moguće pljuskove: za vikend već vrlo toplo i prevladavajuće sunčano

Piše Branimir Periša
12. lipnja 2024. - 21:46

I Dalmacija će imati promjenjivo vrijeme, ali uz više sunčanih razdoblja od sjevernog Jadrana te rjeđe pljuskove s grmljavinom. No zbog veće nestabilnosti, veća je vjerojatnost da lokalno budu izraženiji. Ujutro ponegdje umjerena bura, od sredine dana sjeverozapadnjak na otvorenom i jak. More malo i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura između 24 °C u Zagori i 28 °C na obali. -  prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Četvrtak će i na krajnjem jugu Hrvatske biti nestabilan, no uz najviše sunčanih sati. Uz jači razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, gdjekad vjerojatno i izraženiji. Vjetar uglavnom slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura oko 20 °C, a najviša od 26 do 28 °C."

"U nastavku tjedna u unutrašnjosti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, te danju postupno toplije, za vikend već i vrlo toplo. Ujutro će prolazno biti svježije, pogotovo u petak, pri čemu je i velika vjerojatnost mjestimične magle. Vjetar većinom slab, u subotu ponegdje umjeren jugozapadni.

Na Jadranu također stablizacija, te prevladavajuće sunčano i vrlo toplo. Na jugu u petak još je moguć lokalni pljusak, a u nedjelju više oblaka. Vjetar većinom umjeren sjeverozapadni, od subote slabiji jugozapadni, a na sjeveru početkom petka još umjerena bura, krajem subote jugo." -  prognozirao je Kozarić.

12. lipanj 2024 21:47