StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVREMENSKA PROGNOZA

Stiže nam velika promjena vremena: obilna kiša, jaka bura, temperature će drastično pasti

Piše šibenski.hr, Hina
2. studenog 2020. - 09:09

U većini krajeva djelomice sunčano, ujutro i prijepodne magla i niski oblaci, osobito u nizinama unutrašnjosti, a ponajprije u središnjim predjelima ponegdje se mogu dulje zadržati, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Najsunčanije na jugu zemlje. Vjetar uglavnom slab, u gorju mjestimice umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21 stupnja Celzijusovih.

HAK: Magla mjestimice smanjije vidljivost

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

U Dalmaciji do srijede izrazito toplo

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević javlja da su vremenske prilike stabilne zbog anticiklonalnog polja nad Jadranom, no promjena vremena stiže u srijedu. 

Danas će se u nekim dijelovima tijekom cijelog dana zadržati maglovito i oblačno vrijeme, a u tim će tmurnim područjima temperature biti osjetno niže nego na sunčanom jugu zemlje.

U Dalmaciji će tako temperature biti i do 20 stupnjeva Celzijevih, a toplo će biti sve do srijede.

Bura i osjetno zahlađenje

Tada će, javlja meteorologinja Tea Blažević, zapuhati vjetar sjevernog smjera, sjeverac i sjeveroistočnjak na kopnu, a na moru sjeverozapadnjak i bura. Pod Velebitom bi bura mogla biti i jaka.

U srijedu će već od jutra biti kišno. Promjena vremena se najprije očekuje u sjeverozapadnom dijelu zemlje uz granicu sa Slovenijom, a do kraja dana će se proširiti na ostatak unutrašnjosti. Očekuje se i osjetno zahlađenje.

20. travanj 2024 01:02