Iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora doznajemo da hvarski restoran u kojem su večerali otrovani Talijani, normalno nastavlja s poslovanjem. Restoran više nije pod pečatom sanitarne inspekcije za zabranu rada.
Objekt je, podsjetimo, zapečaćen ranije tijekom dana nakon saznanja da je talijanski gosti, od kojih je jedan preminuo na jedrenjaku, a njih petero s teškim simptomima trovanja završilo u splitkoj bolnici, večer ranije večeralo u njemu. Sumnjalo se na trovanje školjkama, s obzirom da su ondje jeli dagnje.
No, vrlo brzo splitski bolnički infektolozi su izrazali sumnju da se radi o trovanju školjkama.
- Jeli su dvije porcije dagnji, a šest je osoba otrovano. Dakle, sistemom eliminacije... Nisam dosad u karijeri naišao na ovako burnu reakciju organizma koju bi moglo izazvati trovanje hranom - kazao je doc. dr. Dragan Ledina, dežurni infektolog Klinike za infektologiju KBC-a Split.
Ubrzo nakon toga pojavile su su se i informacije da je preminulom Talijanu naglo pozlilo u brodskom toaletu te je u padu udario glavom o stijenku zida, te kako sve ukazuje na to da su kobni bili plinovi koji su izlazili iz WC školjke i klima uređaja.
Činjenica da ni restoran više nije pod pečatom sanitarne inspekcije ukazuje kako bi to uistinu mogao biti razlog trovanja.