StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZAR JE TO MOGUĆE

Prosvjedi protiv poslodavca, vlasnika hotela koji je teško premlatio ženu, svoju radnicu samo zato što je - tražila plaću!?

Piše HINA
9. kolovoza 2023. - 21:25

Više od tisuću građana okupilo se u srijedu popodne u Jablanici, gradiću u sjevernome dijelu Hercegovine kako bi prosvjedovali protiv premlaćivanja 28-godišnje žene koja je postala žrtva vlasnika hotela u kojemu je radila i simbolom otpora protiv nasilja nad ženama.  
 Prošloga tjedna vlasnik hotela Jablanica Amir Džafić je teško pretukao mlađu ženu Enisu Klepo nakon što je od njega tražila isplatu plaće. Nanesene su joj teže ozljede u predjelu glave. Mlada žena je odlučila o tome javno progovoriti te brzo postala simbol otpora prema nasilju. 
Na prosvjedu u njegovoj Jablanici brojni okupljeni su istaknuli transparente s porukama potpore Enisi Klepo. Građani su tijekom prosvjeda blokirali i središnju prometnicu koja iz Sarajeva vodi prema Mostaru. Potporu mladoj ženi su pružili brojni aktivisti, a na prosvjedu je bio i federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, te Muriz Memić, otac mladića Dženana Memića čije je ubojstvo prikrivalo više dužnosnika.
U predstavljenim zahtjevima predstavnici nevladinih organizacija zatražili su žurno procesuiranje nasilja nad Enisom Klepo. Zatražili su i pooštravanje kazni za počinitelja nasilja nad ženama. 
 

28. travanj 2024 03:58