StoryEditorOCM

Poznati dalmatinski SDP-ovac napadnut nasred ulice, potom i na poslu: ‘Gradom vlada atmosfera linča i lova na vještice‘ - oglasio se SDP

Piše Zadarski.hr
16. siječnja 2024. - 09:12

Predsjednik zadarskog SDP-a i gradski vijećnik Daniel Radeta u ponedjeljak je napadnut na radnom mjestu od strane četvorice muškaraca, o čemu smo pisali OVDJE.

Povodom nemilog događaja oglasila se i SDP-ova Županijska organizacija čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Kolega Radeta napadnut je, najprije verbalno, pred djetetom, a nakon toga i fizički, na radnom mjestu.

Njegov krimen je što se u svom političkom djelovanju pozvao na odredbe iz hrvatskog Ustava i zakona. U ovom je gradu nakon toga zavladala atmosfera linča i otvorena sezona lova na vještice, zato su ga napali drsko i otvoreno, bez skrivanja. Napali su ga jer smatraju da to smiju i mogu, zato što se oni koji krše zakon ovdje osjećaju sigurno.

Kada se u društvu tolerira govor mržnje, prijetnje postaju uobičajen način komunikacije. Kada izostane pravodobna i odgovarajuća društvena reakcija na prijetnje, verbalno nasilje eskalira u fizičko. Ako se fizičko nasilje ne zaustavlja, društvo srlja u bezakonje i beznađe.

Izražavamo punu podršku predsjedniku SDP-a Zadar Danielu Radeti i zahtijevamo da MUP i pravosuđe, dosljedno i bez odlaganja, počnu provoditi zakone RH i poduzmu sve što je potrebno kako bi počinitelje priveli pravdi. Na taj način institucije ovog društva i države jasno će pokazati da je ovakvo ponašanje nasilnika neprihvatljivo i da će svatko tko postupa kao oni snositi posljedice, u skladu sa zakonima RH.  

Ne dopustimo da mržnja i nasilje nadvladaju načela i norme koja poznaje svako civilizirano i uređeno društvo.

02. svibanj 2024 20:10