StoryEditorOCM

Od 10 zaraženih časnih sestara iz đakovačkog samostana, njih pet je u bolnici, ali dobrog su stanja

Piše Jutarnji.hr
23. lipnja 2020. - 12:23

Povodom rasta broja zaraženih osoba u Osječko-baranjskoj županiji, oglasio se i njihov stožer putem press konferencije u 12 sati.

Poručeno je da imaju 23 pozitivne osobe, od čega 12 od sinoć. Od tih, 10 je časnih sestara iz đakovačkog samostana milosrdnih sestara Sv. križa, a pet njih je u bolnici i dobrog je stanja, rečeno je na konferenciji za novinare.

 - Stožer Osječko-baranjske županije donio je odluku o zabrani posjeta domovima za starije i nemoćne, a svi naši dragi sugrađani koji idu u posjet liječnicima, bilo u KBC-u, bilo u domovima zdravlja, moraju nositi maske. Nikakve panike ne bi trebalo biti, nismo iznenađeni i odgovaramo na sve izazove koje imamo - rekao je predstavnik stožera.

 - Šest bolesnika u KBC Osijek je hospitalizirano, a nitko nije životno ugrožen - rekli su iz KBC-a Osijek.

- Od početka epidemije bilo je 156 pozitivnih osoba, a u zadnjih tri dana njih dvadesetak. Svi kontakti su obrađeni p od nadzorom i neće biti daljnjeg širenja epidemije - dodalo se.

Na kraju je govorio i župan Ivan Anušić:

 - Ekipa koja je provjerena i koja je posao radila prije par mjeseci, radi i sada. Moramo se ponašati odgovorno i čuvati sebe i druge.

Imamo određeni proboj, ali ključno je da imamo ljude koji će odraditi sve. Zatvorili smo naše ustanove za starije, KBC i bolnicu u Našicama. Ključno je da se stari i nemoćni čuvaju puno više i temeljitije nego mlađi. Ali nema panike i da je stvar pod kontrolom - dakle nema razloga za velike restriktivne mjere, ali jako je bitno da se od nas traži da se ponašamo odgovorno. Držite se socijalne distance, oni koji su prešli granicu da to bi trebali prijaviti i otići u samoizolaciju - rekao je Anušić.

25. travanj 2024 15:04