StoryEditorOCM

Njemačka je stavila Šibensko-kninsku županiju na crvenu listu. Osim naše, na popisu je još jedna hrvatska županija

Piše šibenski.hr
20. kolovoza 2020. - 12:32

Njemačku je stavila dvije dalmatinske županije na svoju crvenu listu. Radi se o Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

Informaciju je objavio njemački Institut Robert Koch (RKI), ustanova koja upravlja njemačkim odgovorom na pandemiju koronavirusa, piše portal Index.

Institut Robert Koch (RKI) je na svoju listu rizičnih područja zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom stavio i Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju. To znači da će svi povratnici u Njemaačku koji su bili u tim hrvatskim županijama morati ići na obavezno testiranje, a dok ne dobiju rezutate testa moraju biti u kućnoj karanteni.

Vjerojatno je da će sada, na temelju odluke RKI, njemačko Ministarstvo vanjskih poslova izdati upozorenje za putovanje u ove područja Hrvatske. S druge strane, dijelovi Rumunjske i Luksemburga su uklonjeni s liste rizičnih područja Instituta Robert Koch, javlja Index.

Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije smatra da takva odluka Njemačke nije potrebna:

- Držim kako naši epidemiolozi rade dobar posao i drže stvari pod kontrolom. Nadam se kako će broj oboljelih od Covida-19 padati idućih dana- rekao je Blažević za Radio Ritam.

Ako ipak dođe do stavljanja Šibensko-kninske županije na 'crvenu' listu, jer se sada radi samo o preporuci Instituta Robert Koch, Blažević ističe kako će napraviti sve da turistima na šibenskom pordučju pruže svu potrebnu skrb i pomoć.

24. travanj 2024 00:56