StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNema dobrih vijesti

Ružno će nas vrijeme pratiti cijeli dan, grmljavinsko nevrijeme izgledno je diljem obale

Piše Hina
3. studenog 2023. - 07:34

Hrvatsku u petak očekuje promjenjivo oblačno vrijeme s kišom te obilnim pljuskovima i grmljavinom, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Mjestimice pljuskovi mogu biti jače izraženi, osobito na Jadranu i u gorju, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme.

Poslijepodne bi trebalo biti sunčanije, no lokalno se i dalje očekuje kiša, posebice navečer uz obalu.

Vjetar će puhati umjeren i jak jugozapadni i južni, uglavnom u gorju i na Jadranu s olujnim udarima, još ujutro u Dalmaciji i jugo.

Temperatura zraka na kopnu većinom će se kretati od 11 do 17, na Jadranu od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva, no navečer će osjetno osvježiti.

Prognostičari DHMZ-a izdali su crveno upozorenje zbog grmljavinskog nevremena praćenog olujnim vjetrom i ponegdje moguće tuče. Za dio Hrvatske izdano je crveno i narančasto upozorenje zbog jakog vjetra te mjestimice obilne kiše i izraženih pljuskova praćenih grmljavinom. Najveće oborine očekuju se na području riječke regije, kao i na području Gorskog kotara.

“Poduzmite mjere samozaštite i djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti”, upozorava DHMZ.

01. svibanj 2024 09:35